zvv De Esch JO15-1 en de wedstrijd van de gemiste kansen

Zaterdag 7 april 2018

Op de eerste zomerse dag van dit jaar treedt de JO15-1 van De Esch aan tegen de Tubanters. Bijna een jaar geleden speelde beide ploegen onder de zelfde omstandigheden ook tegen elkaar. Door een destijds verdiende overwinning kon De Esch zich handhaven in de eerste klasse. Vandaag spelen beide ploegen tegen elkaar voor de bovenste plekken in deze klasse.

De Tubanters hebben het meeste balbezit, maar De Esch verdedigd gegroepeerd en helpen elkaar waar nodig. Als De Esch kan uitbreken, is het ook gelijk gevaarlijk. Een voorzet van Bram schampt de lat en een doelpunt wordt, terecht, afgekeurd vanwege buitenspel.

Met z’n allen aan de bak

De Tubanters zijn uiteindelijk het meest dreigend bij dode spelmomenten. Gelukkig voor De Esch heeft de ‘vrije trappenspecialist’ van de tegenstander zijn vizier niet scherp staan. Menig vrije trap vliegt hoog over het doel van Dylian. Een medespeler van de Tubanters maakt zijn eigen ploeggenoot meerdere malen duidelijk dat hij er niet veel van kan. Toch opmerkelijk.

Een ander opmerkelijk gegeven is de trainer van de Tubanters, die toch wel heel erg druk is met het zijn van trainer en maar al te graag wil winnen. Ook als dat gepaard gaat met wat onsportief gedrag. De schrijver van dit verslag kon het niet nalaten daar wat van te vinden.

Maar verder met de wedstrijd. Hard werken van Anna op het middenveld levert een corner op voor De Esch. Na een eerder gevaarlijke poging van Sterre, draait ook deze keer de corner scherp richting het doel. Eigenlijk staat iedereen naar de bal te kijken en zeilt de bal zomaar bij de tweede paal binnen: 0-1 en een opsteker voor De Esch!

Doelpunt Sterre

Het slot van de eerste helft levert nog een gevaarlijk schot van Milan op, wat helaas geen doelpunt oplevert.

We weten niet wat trainers Alfred, Wout en Mike in de rust hebben gezegd, maar De Esch begint voortvarend aan de tweede helft. Binnen no time krijgt Thijs twee keer de kans om 1-tegen-1 op de keeper van de Tubanters het tweede doelpunt voor De Esch te scoren. Helaas lukt het niet. Erger nog de Tubanters scoren de 1-1. Dit valt de meiden en jongens van De Esch zwaar. Als vervolgens de Tubanters bij twee uitbraken ook de 2-1 en 3-1 scoren lijkt de wedstrijd gespeelt.

Toch weet Niels bij een corner weer de aansluitingstreffer te scoren en doet De Esch nog een uiterste poging de verdiende gelijkmaker te scoren. Helaas gaat dit iets te gehaast en onnauwkeurig. De wedstrijd eindigt dan ook in een 3-2 stand.

Het gevoel wat achteraf overheerst is dan toch: “wat als …”.