zvv De Esch JO11-2 wint zonder pit

Zaterdag 12 mei 2018

Aan het eind van de meivakantie en na twee voetbal loze weekenden mogen de jongens het deze ochtend opnemen tegen Sparta Enschede. Het is weer is schitterend, de vaders in korte broek, een tegenstander uit het rechterrijtje, dus wat kan er misgaan?

Trainer Bart laat deze ochtend helaas verstek gaan. Hij maakt zich op voor de grootste prijs uit zijn voetbalcarrière tot nu toe: het kampioenschap met het 2e elftal.

De jongens genieten blijkbaar nog na van hun vakanties, het zwemmen en logeerpartijtjes, want er wordt met weinig pit gespeeld. Toegegeven: het is warm op het kunstgrasveld. Maar de lijkt er toch minder last van te hebben. Gelukkig voor De Esch is de tegenstander niet bij machte zijn energie en optimisme om te zetten in echte dadendrang. Het spel gaat in deze beginfase op en neer, zonder dat het echt gevaarlijk wordt.

Roan is er klaar voor

Toch is het De Esch dat het eerste doelpunt scoort. Als de bal na een corner van Nuri voor het doel van Sparta blijft hangen, is het Naud die de bal tegen het net aan schiet: 0-1.

Naud aan de bal

Kort daarna laat de jongens in een flits zien hoe effectief ze kunnen voetballen. Een aanval van Sparta wordt geneutraliseerd door Sen, die de bal gelijk meegeeft aan Teun in de opbouw. Teun stoomt op over het middenveld en zijn steekbal komt bij Nuri die alle tijd heeft om de bal over de keeper van Sparta te wippen: 0-2.

Teun verdedigt vooruit

Daarna lijken de jongens van De Esch het wel even best te vinden. Af en toe is er een gevaarlijk moment voor het doel van Sparta, maar er staat iedere keer een been in de weg of de keeper van Sparta brengt redding. Toch komen we vlak voor rust op een 0-3 voorsprong als Naud, via Rinse, bij een uitbraak 1-tegen-1 de keeper van Sparta passeert met een bekeken schot.

Ondertussen is Fedde geblesseerd uitgevallen als hij bij een duel om de bal verkeerd terecht komt op zijn pols. Een bezoekje later op de middag in het ziekenhuis in Enschede leert dat er gelukkig niets gebroken is, maar wel flink gekneusd. Beterschap Fedde!

Fedde

In de rust probeert Stijn weer wat pit in het team te krijgen en zo waar gaat De Esch redelijk van start. We krijgen links en rechts een aantal goede kansen. Twee prima schoten van Quinten worden echter gepareerd door de keeper van Sparta, die een aantal prima reddingen in huis heeft.

Sen met een uittrap

Aan de andere kant van het veld laat ook Sen zien dat hij een aantal katachtige reddingen heeft als De Esch wat nonchalant verdedigd. Helaas moeten we toch een doelpunt weggeven en kan Sparta de 1-3 scoren. Direct daarna kan Nuri profiteren van een foute terugspeelbal van een speler van Sparta en staat het 1-4.

Uit een corner is het Sparta dat vervolgens de 2-4 weet te scoren, maar het slotakkoord is voor De Esch. Na een vloeiende aanval met Roan en Nuri, wordt aan Quinten de gelegenheid geboden het karwei af te maken. Drie keer is scheepsrecht voor Quinten en zo wordt de eindstand 2-5.

Quinten haalt uit om te scoren

Zonder al te veel pit wordt deze wedstrijd tegen Sparta Enschede toch verdient gewonnen.

‘s middags zien een groot deel van de jongens hoe Bart kampioen wordt. Bart, ook langs deze weg: gefeliciteerd!