Zon, voetbal en winst voor JO13-1 van ZVV De Esch

Zaterdag 7 april 2018, 11:00 uur ZVV De Esch JO13-1, avc Heracles JO13-1

Zaterdag 31 maart hebben onze jongens de kwartfinale beker gespeeld tegen hoofdklasser Hardenberg. Zoals, in het vorige verslag afgesproken, hebben onze jongens weer echt staan voetballen met elkaar. Vooral de 2e helft stond er een team en was het ouderwets genieten langs de lijn. Fijn voor de jongens dat ze dit weer konden ervaren met elkaar. Helaas is de wedstrijd verloren met 2-1 met doelpunt van Job (een door de keeper van Hardenberg verkeerd uitgeschoten bal werd door Job gelijk op de pantoffel over de keeper in het net geschoten, fijne afstraffing voor de grote mond van de keeper die hij voor de wedstrijd had…). En als ik dan toch een klein stukje over de bekerwedstrijd vermeld, moet natuurlijk ook genoemd worden dat Rick ter Laak de meer dan enthousiaste-en-positief-mee-coachende-vlagger was die wedstrijd. Top werk Rick! (en sta je toch nog genoemd.)

Inmiddels is het zaterdag 7 april. Het belooft de 1e dag in 2018 boven de 20 graden te worden. Joehoe, hier hebben we naar uitgekeken. Vooral langs de lijn.
Na de leuke bekerwedstrijd van vorige week hopen we dat de jongens deze drive ook vandaag weer bij elkaar weten op te wekken.

Trainer Bart is afwezig en dus is het vandaag aan trainer Tomas om de jongens te ‘sturen’. Luuk Klievik heeft vandaag de edele taak met de vlaggenstok langs de lijn.
De wedstrijd begint 7 minuten eerder. We spelen op het hoofdveld en inderdaad onder een zonovergoten hemel. De wedstrijd begint. Beide teams zetten druk vooruit. Schoten volgen en in de 8e minuut is het Heracles die de openingstreffer maakt. 0-1 Dat is balen. Die achterstand moet weer weggewerkt worden. Je ziet de jongens even schrikken ‘niet nog een keer!’.
Gelukkig laten ze het er niet bij zitten en 7 minuten later valt de gelijkmaker. Mart neemt een vrijetrap vanaf net buiten de 16. De bal gaat er niet in, gelukkig is Jayden alert en de terugvallende bal wordt door hem binnen gewerkt, 1-1, belangrijk.
De eerste helft zien we ook vandaag gelukkig meer team en strijd op het veld. De malaise van de laatste competitiewedstrijden lijken de jongens achter zich te hebben gelaten. Fijn!

Na 10 minuten in de 2e helft lukt het ons alweer te scoren. Max legt af op Mart en Mart tikt heel bekeken de 2-1 binnen. Yes, voorsprong, dat voelt goed.
Je ziet hierna dat de jongens dit niet meer uit handen willen geven. Overal op het veld wordt er gewerkt en er wordt veel meer samen opgebouwd. Ook dat wordt beloond in de 20e minuut. Want Jayden tikt vandaag z’n 2e doelpunt binnen. 3-1 Blijft gelijk de eindstand voor vandaag.

De jongens zijn blij en het publiek is positief. Niet alleen door het lekkere weer, maar zeker ook door het spel wat we vandaag weer van iedereen van De Esch op het veld hebben gezien.
Zelf verdiend jongens en nu vasthouden en doorgaan samen!