Woensdagavond voetbal JO15-1

Woensdag 17 april, 18:30 u, De Esch JO15-1, Rigtersbleek JO15-1

Vrolijk Pasen allemaal! Ik start deze Paasdagen met het schrijven van het wedstrijd verslag van afgelopen woensdag, De Esch JO15-1 tegen Rigtersbleek JO15-1.

Voor dat de wedstrijd überhaupt begonnen was hadden we de scheidsrechter al “op de tenen gestaan”. De beste man was namelijk geen koffie aangeboden, een doodzonde! Gelukkig kon Peter deze kapitale fout nog rechtzetten, Marjolein deed er nog snel even twee flesje AA-drank bij om de scheidsrechter toch nog in de goede mood te krijgen.

Om 18:34 uur beginnen we met de wedstrijd, het weer is top, het veld ligt er mooi bij, het belooft een mooie voetbalavond te worden.
Ondanks dat Niek en Jayden op de bank beginnen komt De Esch toch goed uit te startblokken. De eerste aanval, na twee minuten, is namelijk voor De Esch. Helaas gaat deze doelpoging van Job Postma net voorlangs.
Tien minuten later is het andersom, maar wij hebben Thomas en die grijpt goed in.

Het blijkt al snel dat de twee teams voetbaltechnisch aan elkaar gewaagd zijn. Maar wie weet de beste kansen te creëren en weet ze ook nog te verzilveren?

Rigtersbleek (RB) houdt voorin goed breed. De vleugelspelers van RB zijn bij hun aanvallen tegen de zijlijn geplakt. Hierdoor creëren ze ruimte en worden hun aanvallen gevaarlijk. In de 14e minuut komen we nog goed weg, RB komt gevaarlijk door maar schiet gelukkig op de paal. Niet veel later is RB weer gevaarlijk, deze keer krijgen we achterin de bal helaas niet goed weg waardoor RB een goede doelpoging krijgt. In eerste instantie weet Kyan nog te redden, maar helaas de bal verdwijnt uiteindelijk toch in het net, 0-1.

Een flinke tegenvaller, maar De Esch laat de kop niet hangen. Direct na de tegengoal gaat de De Esch op zoek naar de gelijkmaker. Huub wordt direct gevaarlijk met een mooi schot op goal maar helaas weten wij hun keeper niet te verrassen. Niet veel later brengt Alfred Niek en Jayden in voor Stijn en Tommy. Maar helaas weten we ook met twee frisse spelers niet gevaarlijk genoeg te worden om de aansluit-treffer te maken.
Net voor de rust valt zelfs de 0-2: RB weet voorin weer goed ruimte te creëren waardoor er vanaf het middenveld een goede steekpass op de spits van RB kan worden gegeven. Helaas waren de benen van Jasper net niet lang genoeg om de pass te onderscheppen. Thomas en Kyan proberen nog een tegendoelpunt te voorkomen maar helaas, de bal en Kyan verdwijnen in het net, 0-2.
De Esch is dan wel toe aan de pauze. RB wordt nog een paar keer gevaarlijk maar de stand blijft 0-2 als we naar de thee gaan.

De rust heeft onze jongens nieuwe energie gegeven. Waarschijnlijk de scheidsrechter ook, als hij tenminste die de twee AA flesjes achterover heeft getikt.

Direct na rust wordt De Esch al gevaarlijk. Een mooie aanval over links, Job Postma zoekt de achterlijn op, weet de bal goed voor te geven, maar dan missen we net dat kleine beetje geluk (of een paar centimeter) om die voorzet erin te prikken. Helaas, maar dit is wel het voetbal waar het publiek voor naar het stadion komt.

Ook RB heeft nieuwe energie gekregen na de rust. Ze blijven voetballen en ze krijgen dan dus ook kansen in de tweede helft. En het geluk dat De Esch net niet heeft, heeft RB net wel. Vijf minuten na rust lijkt een aanval van hun dood te lopen, maar De Esch weet de bal niet lekker weg te krijgen en na een flauw schot van RB verdwijnt de bal zomaar in het net, 0-3.
Ondanks de achterstand blijft De Esch toch nog wel voor de ere-treffer te gaan. Top jongens, dat jullie blijven voetballen!

In de elfde minuut na rust weet De Esch weer een goede aanval op te zetten. Vanaf het middenveld een mooie steekpass op Job Postma. Job zet zijn bekende loopactie in en komt alleen op de keeper af. Maar dan missen we net weer even dat kleine beetje geluk als Job probeert de keeper te passen met een hard schot. De bal gaat over.

Alfred wisselt daarna nog Jasper en Huub voor Stijn en Tommy. Maar net als in de eerste helft krijgen we niet snel na de wissel een goal tegen. RB weet weer goed ruimte te creëren voorin. Hun spits loopt alleen op Thomas af, 0-4. Dan gaan de kopjes wel even naar beneden bij De Esch. We voetballen lekker mee maar RB is veel effectiever, en dat voelt niet goed.

Maar dan, ondanks de achterstand, recht De Esch nog één keer zijn rug. Waarschijnlijk willen de jongens het trouwe publiek toch nog bedanken voor hun wekelijkse steun.
Op het middenveld wordt RB goed opgejaagd. De duels worden gewonnen en de bal veroverd. Hierdoor kan er vanaf het middenveld een goede steekpass worden gegeven op Job Klievik, die via de linkerkant goed de achterlijn op zoekt. De mooie voorzet belandt bij de tweede paal en wordt daar lekker ingekopt door Niek, 1-4.

Helaas gaat RB vandaag met de winst naar huis, maar De Esch heeft wel met energie gevoetbald en dat wordt gewaardeerd door het publiek. Geef nooit op jongens, blijf er voor gaan. Dat doen wij ook als publiek, we blijven komen. Nu eerst lekker vakantie en daarna, vol energie, het laatste gedeelte van het seizoen.

Fijne paasgroet,

Rick ter Laak