Wij zijn sterker!

Op de heetste dag ooit op 13 oktober 2018 speelt De Esch JO9-1 tegen BWO JO9-1. De wedstrijd begint om 8.30 uur. Brian en Jorn mogen beginnen als wissel. Vooraf werd door trainer Jos al gezegd dat BWO een sterke tegenstander zou zijn . . . . . .  We zullen het zien.

BWO begint inderdaad gelijk goed aan de wedstrijd met een mooie kans. BWO is in deze fase de beterende partij. Onze jongens werken hard, verdedigen goed en voorin worden kansjes gecreëerd. Al dit harde werken wordt beloond, Sem pakt de bal af, legt af op Janniek en de stand is 1-0. Het is nu even de keeper van BWO die flink aan de bak moet. Vele schoten op doel weet hij te pareren. Een schot van Janniek echter niet en het is 2-0. BWO komt nog wel een keer voor het doel, maar Finn redt deze poging. Het is tijd voor de 1e time out. Het 2e kwartje beginnen we met Sem en Bryan als wissel. De Esch gaat gelijk weer vol in de aanval. Hetzelfde geldt voor BWO, Kay verdedigt goed en BWO krijgt een paar corners, maar deze treffen geen doel. Wanneer Jorn op de middellijn de bal afpakt en schiet, zien we een heel mooi doelpunt, het is 3-0. Achteraf vertelde het publiek mij dat zelfs de trainer van BWO met de mond open stond . . . . . hihi. BWO kijkt dan gelijk de kunst maar even af en zij scoren ook met een afstandsschot, de stand is 3-1. Snel daarna krijgt De Esch een inworp, Jorn neemt deze en de stand is 4-1. Lekker bezig Jorn! Onze jongens werken nog steeds hard, Janniek schopt de bal – zelfs wanneer hij op de grond ligt – nog weg om zo balbezit te houden. Top Janniek! Finn heeft een ontzettende goede redding, hij stompt de bal over het doel. Zooooo top gedaan Finn! De corner levert niets op voor BWO. Het is tijd voor de rust.

Het 3e kwartje hebben Janniek en Levi even rust. BWO is aan het begin van deze fase even iets sterker, maar de boys (Bryan, Kay en Jorn) blijven goed verdedigen en goed aanvallen (Brian en Sem). Kay voert ook deze wedstrijd zijn taken weer goed uit en weet verschillende ballen af te pakken en snel weer door te spelen. Wederom een afstandsschot van Jorn levert een doelpunt op, het is 5-1. Brian is heerlijk op dreef, hij pakt ballen af, neemt ze goed mee naar voren, helaas lukt het nu niet om de bal voor of in het doel te krijgen. Jammer, je harde werken had beloond mogen worden. Op de planning staat nu de 2e time out. De laatste 10 minuten staan Kay en Bryan wissel. Brian scoort – na mooi samenspel van Brian, Sem, Levi en Janniek – en de stand is 6-1. Wat gebeurt er nu . . .? Yeah, Jos mag trakteren, de boys ontvangen van hem een cadeautje, want de stand staat op 7-1. Jorn neemt de inworp en Janniek KOPT deze binnen.

Bryan mag het veld weer betreden, Levi krijgt weer rust. Een inworp van Sem komt bij Janniek en de stand is 8-1. Janniek is even achter in te vinden, ook vanuit daar weet hij de bal bij Bryan te krijgen, Bryan haalt uit en de stand is 9-1. Nu krijgt Janniek even rust en mag Levi de wedstrijd uitspelen. Sem pakt zijn doelpuntje deze wedstrijd ook mee (10-1). Wanneer Sem even later een corner neemt en de bal op Jorn past, haalt Jorn uit, de bal gaat strak over de grond en het is 11-1.  Het laatste doelpunt van de wedstrijd wordt gemaakt door Sem, de eindstand is 12-1.

Dit is een mooie einduitslag. BWO had meer kunnen scoren, zij schoten vaak voorlangs, naast, over of op de lat. Jammer voor hen dat hier geen doelpunt uit gemaakt is. Ook als zij deze kansen wel hadden gescoord, dan nog had onze JO9-1 wel gewonnen, de woorden van Jos: “een sterke tegenstander” hebben onze boys dan ook mooi weten “tegen te spreken”. Wij zijn sterker!!