Waar het mis ging tegen Quick JO15-2

10 maart 2019, 12:00 u, JO15-1 ZVV De Esch – Quick JO15-2

Op 2 februari van dit jaar hebben we nog tegen Quick geoefend. Toen hebben we, in gure wind en sneeuw, met 3-0 gewonnen van onze stads-/klasgenoten. Benieuwd wat vandaag gaat brengen, oefenen is toch anders dan om de punten voetballen (ondanks dat je hoopt dat dat niet zo is).

Vandaag gelukkig geen sneeuw, wel een gure wind. Wanneer de spelers van beide ploegen zich naar het hoofdveld verplaatsen is de leiding nog drukdoende met het vinden van een scheidsrechter.
De bond heeft op één of andere vage wijze de aangestelde scheidsrechter een dag voor de wedstrijd ingetrokken, maar niet voor een vervanger gezorgd en ook niemand van de vereniging hierover geïnformeerd. Gelukkig vinden we een paar minuten voor 12 uur Marcel Klieverik bereid om te fluiten. Bedankt betrokken opa (Frans) en oma (Maria) Kuipers voor jullie bemiddelende rol 🙂 !!

Marcel komt zo snel als mogelijk. Waardoor we de wedstrijd om 12:17 u beginnen i.p.v. 12:00 uur.
Het eerste deel van de wedstrijd zien we dat Quick de opdracht heeft gekregen gelijk druk uit te oefenen en de aanval in te zetten. En het lukt ze, wij laten ons terugdringen op eigen helft.
Gelukkig, weten ze er nog niet van te profiteren. Veel meer dan een schot voorlangs het doel van Thomas levert het ze niet op.
We hervinden ons en worden sterker. Het lukt ons om vooruit te spelen en daarmee Quick onder druk te zetten. Maar ook bij ons levert het nog niets op. Op bepalende momenten zijn we slordig in het geven van passes, waardoor de mooie opbouw die eraan vooraf gaat niets meer waard is.
Het spettert nog niet op het veld, bij geen van beide Oldenzaalse ploegen.
Toch valt dan ineens een doelpunt voor Quick. Dankzij een vrijebal die in de verre hoek over Thomas wordt ingedraaid. Quick is blij met de openingstreffer, 0-1.
Gelijk hierna wordt de 1e helft afgefloten. Balen. Nu moeten we de achterstand zien weg te werken en zoveel overtuiging zit er nog niet in bij ons.
Afwachten wat trainer Alfred in de rust kan betekenen voor een ommekeer.

De 2e helft beginnen we iets bedrevener lijkt. Toch blijven we ook een hoop nonchalance zien.
Kom op jongens, laat ook eens zien wat jullie denken te kunnen/zijn. Buiten het veld mannetjes, waarom dan in het veld niet?! Of zit de carnaval nog in de benen…. (ik mag het niet hopen).

In de 9e minuut van de 2e helft wordt de 0-2 gescoord door Quick. Een paar minuten later valt ook de 0-3 in ons doel. Een paar jongens van ons blijven proberen maar zijn niet bij machte om het hele team mee te krijgen. Niemand heeft/neemt het overwicht om de teamspirit te doen veranderen.
Het wordt een beetje troosteloos als ook de 0-4 van Quick valt. Dit is niet nodig en geeft een vertekent beeld met wat we kunnen. Maar ja, tussen kunnen en willen ligt vandaag bij ons het grootste contrast. Wanneer Jasper, na het geven van een grote mond tegen de scheidsrechter, het veld ook nog (tijdelijk) moet verlaten bereiken we het dieptepunt van vandaag. Zo makkelijk om zonder respect met de scheidsrechter om te gaan, wanneer de grootste fouten bij de individu en het team liggen. Wordt eens boos op elkaar, of pep elkaar op, maar leg de nalatigheid van vandaag niet bij de scheidsrechter of tegenstander. Dit is te makkelijk, respectloos en onsportief.

We eindigen de wedstrijd met 0-5 door nog een knap doelpunt van Mats Luft van Quick. Het was vanaf de kant een treurige wedstrijd vandaag, ik kan het weinig anders omschrijven.
Herpak jullie zelf en laat volgende week weer zien wat jullie kunnen samen jongens!

Marcel Klieverik, bedankt dat je ons uit de brand hebt geholpen en deze wedstrijd hebt willen fluiten zo onverwacht!