Geflatteerde overwinning – Victoria’28 – De Esch JO15-1

Zo snel mogelijk na het inzenden van de juiste oplossing*, wordt het volledige verslag geplaatst :-).

* eline1208kuipers@outlook.com

De 1e inzending is ontvangen op zondag 9 december 2018 om 19.00 uur. Het verslag ->

GEFLATTEERDE OVERWINNING!

Zaterdag 8 december 2018, de laatste competitiewedstrijd van onze jongens tegen de nummer 2, Victoria’28.  Het weer is niet best, dus we hopen op een enerverende wedstrijd. Zeven minuten later dan gepland begint het dan.

Thijn en Stijn beginnen als wissel.

De eerste fase is wat rommelig en het lijkt er niet op dat we tegen de nummer 2 van de ranglijst spelen. Tommy, Diliyan, Kyan, Jasper en Thomas doen goed hun verdedigingswerk. De Esch komt niet echt in de problemen en ze laten het betere van het spel zien. Op het middenveld hebben Job K, Niek en Mart het af en toe wel wat moeilijk om door te voetballen naar de voorhoede Jayden, Job P. en Huub. Desondanks wordt Victoria ook niet echt gevaarlijk.  Na een minuut of 10 creëren wij onze 1e reële kans, Job P. de bal krijgt rond de 16 meter. Hij besluit echter om niet voor eigen succes te gaan en speelt de bal af. Deze wordt onderschept en weg is onze kans.  Niet veel later is er zo’n zelfde situatie met Job die nu de bal goed van Mart ingespeeld krijgt. Jammer, dit had wederom meer verdiend. Victoria komt iets beter in de wedstrijd en dit levert ook een aantal kleine kansjes op. Een schot van hun wordt door Thomas goed weggewerkt en de bal eindigt op de paal.  In minuut 23 is een afstandsschot Thomas echter te machtig en een beetje geholpen door de wind vliegt de bal erin, 1-0. Na dit doelpunt krijgt De Esch een vrije bal rond de 16. Mart neemt deze vrije trap, maar weet niet genoeg kracht achter zijn schot te krijgen. Naarmate de wedstrijd vordert, blijkt dat Victoria toch wel een paar redelijke spelers rond heeft lopen. Dus de laatste fase van de eerste helft zijn ze dan ook iets nadrukkelijker aanwezig op de helft van De Esch. Dit levert vlak voor rust de 2-0 op.  Met die stand zoeken de spelers de kleedkamers op.

De tweede helft beginnen we met Thijn en Stijn op het veld i.p.v. Huub en Kyan. Het wordt een helft van de kansen. De Esch voetbalt eigenlijk beter dan Victoria, maar kleine details en ietwat slimmigheid maken het verschil. Zo zijn er meerdere kansen voor De Esch in de tweede helft. Het begint met een enorme kans voor Stijn die na goed doorzetten van Jayden de bal van dichtbij niet voorbij de keeper weet te krijgen. De jongens proberen iets meer druk naar voren te geven wat de volgende kans oplevert. De keeper speelt de bal in de voeten van Mart die met links een lop probeert, maar ook dit levert helaas geen doelpunt voor ons op. Ondertussen had de stand dus al wel 2-1 kunnen zijn. Met goed verdedigingswerk van Thijn, Tommy, Jasper, Kyan en Diliyan drukken ze de manschappen naar voren. Maar zoals dat vaker gebeurt in het voetbal, scoort Victoria bij de eerste de beste uitbraak de 3-0. Ondanks dit tegendoelpunt krijgt De Esch nog zeker een paar kansen om de score een beetje draaglijk te maken, maar het is onze boys deze wedstrijd niet gegund. Zo komt Jayden twee keer goed door over de rechterkant, maar zijn goede voorzetten weten net niet Huub – die goed meeloopt – te bereiken. De boys blijven keihard werken. Weer een uitbraak van Victoria levert de 4-0 op. Dan is het meeste verzet wel gebroken. Niet veel later is de stand dan ook 5-0. Net wat de titel zegt:  een geflatteerde overwinning waar het vandaag ook zo 7-5 had kunnen zijn, maar ja dat telt niet.  Al met al zat het geluk ons vandaag niet mee en is zo afsluiten niet leuk.  Jullie hebben een leuke groep waar zeker meer in zit dan wat we bij sommige wedstrijden hebben gezien. Toch een beetje teleurgesteld keren de spelers en supporters huiswaarts.

De najaarscompetitie eindigen we als 9e!

Spelers en supporters, allen hartelijk bedankt voor de eerste seizoenshelft. Nu een paar weken rusten en vol vertrouwen naar de tweede seizoenshelft.

Roy Kuipers