Verliefde gevoelens! Een super overwinning op Losser JO9-1.

Op zaterdag 24 november 2018 spelen we een thuiswedstrijd tegen Losser JO9-1. Het wedstrijdsecretariaat heeft ons ingepland op het kunstgras, vlak voor de kantine, dus ik kan lekker plaatsnemen achter het glas (heerlijk warm . . . ). Losser begint heel sterk aan de wedstrijd, maar Finn weet hun 1e doelpoging heel goed te keren. Zo gaat het een tijdje door, onze boys moeten flink aan de bak vandaag, dat is al wel duidelijk, Losser is sterker. Heel af en toe komen we ook voor de goal van Losser . . . We zijn iets efficiënter in het afmaken, want door een doelpunt van Bryan is de stand 1-0. Niet veel later scoort Losser de gelijkmaker, het is 1-1. Pff, de 1e 10 minuten zijn we goed doorgekomen. We worden iets sterker na de time out en Losser krijgt het iets moeilijker. Wel weten zij te scoren en dus is de stand 1-2. Door een mooi afstandsschot van Losser is de stand 1-3. Sem brengt hier verandering in, Bryan geeft de bal mooi af op Sem, de stand is 2-3. De jongens van De Esch JO9-1 werken keihard. Supertof om te zien! Sem legt de bal breed en Brian kan met zijn linkervoetje inschuiven, de stand is 3-3. Lekker man!! Losser heeft dan misschien wel het betere voetbal laten zien in het eerste kwartje, ze laten zich terugdrukken door het collectief wat De Esch weet neer te zetten en dat is ook een hele goede prestatie. Petje af, jongens!! Als je dan als team ook nog redelijk mooi samenspel laat zien, is de overwinning al een stukje dichterbij. Finn weet vanuit zijn keeperspositie de bal ineens bij Sem te krijgen en Sem maakt zijn 2e, het is 4-3. Als Losser 2 x vanaf afstand schiet, is de stand (4-5). Het is tijd voor de rust. Dat hebben onze boys wel even verdiend.

Onze trainers Jos en Job veranderen de opstelling: we spelen nu 2 – 1- 2 met Levi op het middenveld. Dit levert gelijk resultaat op, Sem maakt zijn 3e en de stand is 5-5. De rest van de 3e 10 minuten gaan een beetje gelijk op. Losser blijft lekker voetballen, maar heeft het ook moeilijk tegen onze toppers! Wij brengen de stand op 6-5 door een doelpunt van Levi. Het is tijd voor de tweede time out. In het laatste kwartje is Losser “verplicht” om op te geven door het reeds eerder genoemde collectief van onze jongens. Wat blijven ze hard werken en proberen ook nog mooi voetbal te laten zien. Als ouders en begeleiding zijnde geeft je dit een ontzettend trots gevoel.

De jongens zetten nu door en de goed verdedigende Kay geeft de bal mooi af op Janniek en de stand is 7-5. Ook de 8-5 komt op naam van Janniek, hij pakt de bal goed af en scoort. Dit is tevens de eindstand.

EEN PUIK STAALTJE WERK JONGENS, HEEL VEEL COMPLIMENTEN! De begeleiding van Losser komt na de wedstrijd speciaal nog even naar ons toe om te zeggen dat jullie een super team zijn!

PS. We missen vandaag een vaste supporter . . . . Frans Kuipers is de afgelopen week geopereerd aan zijn knie en kan er deze week nog even niet bij zijn. Frans, namens het hele team, ouders en begeleiding: “BETERSCHAP”. Hopelijk ben je er snel weer bij.