Strijd, teleurstelling, veerkracht, fanatisme, snelheid, onbegrip en winst voor JO13-1

Zaterdag 14 april 2018, 11:15 uur MVV ’29 JO13-1, ZVV De Esch JO13-1

Vandaag is Jorrit afwezig, verder zijn we voltallig, incl. leiding en onze vaste uit-vlagger.
De jongens hebben zin in de wedstrijd en ogen een stuk zelfverzekerder nu ze vorige week weer een keer de winst behaald hebben.

De wind is fris, het oogt lekkerder dan dat het aanvoelt. Hopelijk doet de wedstrijd vergeten dat het best wel koud is langs de lijn.
MVV heeft de aftrap maar we weten de bal vrijwel gelijk te onderscheppen en een paar seconde later ligt de bal al in het net van MVV. Zo snel hebben we nog niet eerder gescoord. Jayden kan het doelpunt, na aangeven van Mart, op zijn naam schrijven, 0-1. Wat een start!
Het verloop in de eerste helft is leuk om te zien. Er zit veel snelheid in het spel, bij beide ploegen.
Beide ploegen hebben kansen, MVV komt zelfs 2x heel dichtbij. We hebben geluk dat de bal niet in ons doel belandt. Ook onze jongens zijn meermalen op de helft van MVV te vinden.
Bij beide ploegen worden ook fouten gemaakt, maar door de snelheid is de wedstrijd echt leuk om naar te kijken.
Na 15 minuten komt MVV op gelijke hoogte, de 1-1 is een feit. Gelijk hierna zie je dat onze jongens iets inzakken. Ze moeten het weer even plaatsen.
Gelukkig maakt Stijn 7 minuten voor rust de belangrijke 1-2. Wel zo fijn om met voorsprong de 2e helft te kunnen beginnen.

Tijdens het betreden van het veld, na rust, dragen onze jongens weer een hoop enthousiasme en plezier met zich mee. Hopelijk blijven ze het koppie er wel bijhouden.
Maar ook in de 2e helft staan de jongens hun mannetje. Er wordt hard gewerkt.
Het middenveld is niet altijd even bedachtzaam waardoor de verdediging extra aan de bak moet. Goede leerstof voor de trainers, want hier zijn de spelers zich niet van bewust volgens mij. Gelukkig zijn vandaag onze achterhoede en keeper zeker van zichzelf en kunnen ze het extra werk aan.
In de 8e minuut lukt het MVV opnieuw om aansluiting te vinden. De 2-2 wordt geschreven.
Opnieuw zien we dat onze jongens hier een klein tikkie door krijgen. Even laten ze zich weer wat meer overrompelen. Gelukkig weten ze zich te herpakken. Zelfs na 2 doelpunten van ons die worden afgekeurd. De eerste door buitenspel (twijfelachtig maar oké) en de 2e door hands (wat totaal niet het geval was, dus niet oké). De jongens zijn hierdoor nog meer gebrand om te scoren.
Halverwege de 2e helft moet Kyan met een bloedneus het veld verlaten. MVV wordt wat fysieker in het spel. Meerdere overtredingen worden gemaakt. We laten ons niet van de wijs brengen en in de 21e minuut is het Liam die na goed werk van Jayden de 2-3 binnen werkt. Yes, deze telt en is met geen mogelijkheid af te keuren. Net voor het einde maken we zelfs de 2-4. Jayden zet z’n 2e doelpunt op naam vandaag, deze keer op aangeven van Job.

Wauw jongens, super deze winst en echt leuk wat we vandaag langs de lijn gezien hebben van jullie.
Alles kwam voorbij: Strijd, teleurstelling, veerkracht, fanatisme, snelheid, onbegrip en bovenal hebben jullie het weer samen geflikt als team!

Nu op naar volgende week. Dan ontvangen we HSC uit Haaksbergen in Oldenzaal, qua punten een gelijkwaardige tegenstander, hopelijk krijgen we dan opnieuw een echte (wed)strijd te zien.