Spannende wedstrijd De Esch JO9-1 – ATC JO9-1

Spannende wedstrijd? We hebben het dan wel over de spanning die bij onze toppers en bij de ouders aanwezig was . . . .  :-)! De 1e wedstrijd van de jongens in de Het is donderdag 7 februari 2019 en we starten onze voorjaarscompetitie met een avondwedstrijd. De aftrap is om 18.00 uur. De jongens beginnen goed aan de wedstrijd. Ze zijn redelijk veel in de aanval, maar echte scoringskansen creëren we niet. Al snel is wel duidelijk dat ATC al meer gewend is aan dit niveau.  Gelukkig heeft Finn de 1e paar doelpogingen. Wanneer ATC uiteindelijk een corner mag nemen, resulteert dit in hun 1e doelpunt, de stand is 0-1. Goed verdedigingswerk van Levi en Jorn brengt Jorn in een positie om van afstand te schieten. De keeper redt, jammer. Inmiddels is het wel 0-2. Vanaf de aftrap past Sem de bal op Levi, Levi speelt door op Janniek, maar de stand blijft zoals deze is. Wel een mooie aanval! De afvallende bal is voor Jorn, maar ook dit afstandsschot raakt het netje niet op de juiste manier. ATC weet wel te scoren en de stand is 0-3. Het is tijd voor de 1e time out.

Het hierboven geschreven kan ik eigenlijk de hele tijd wel herhalen, maar dan wordt het wel een heel lang verslag . . . . . Elke speler van De Esch JO9-1 heeft zijn goede momenten. Finn keept goed – Kay verdedigt slim, af en toe voortreffelijk – Bryan staat ook zijn mannetje en komt mooi mee naar voren – Jorn heeft een paar mooie afstandsschoten en probeert het spel te verdelen – Levi is voor- en achterin te vinden – Sem pakt de ballen goed af en schiet ze mooi naar voren of dribbelt naar voren – Janniek heeft een paar goede scoringskansen (dat weten de spelers van ATC ook en zij hebben het dan ook op hem “gemunt”) – Brian weet jammer genoeg deze wedstrijd zijn doelpunt niet te maken. ATC is te slim, te sterk en eisen (al dan niet terecht) de bal op bij dode spelmomenten. Onze jongens moeten zichtbaar wennen aan deze felheid en laten zich een beetje in de kaart kijken. ATC scoort nog 7 keer en de eindstand wordt bepaald op 0-10.

De begeleiding en ouders zijn ontzettend trots op jullie! Het was de 1e wedstrijd op dit niveau en we hebben al goede momenten gezien. Een doelpunt was zeker verdiend geweest. De eindstand flatteert het spelbeeld een beetje, best jammer.  Iedereen weet zeker dat wanneer jullie iets meer gewend zijn, meer felheid tonen en niet “bang” zijn voor de tegenstander we mooie wedstrijden gaan zien in deze competitie!

Op naar zaterdag, dan spelen we een uitwedstrijd tegen Quick’20 JO9-2.