SDC JO9-1 te sterk voor De Esch JO9-1.

Vandaag, zaterdag 8 december 2018, staat er een belangrijke wedstrijd voor onze boys, namelijk tegen SDC JO9-1 op de kalender. Het vorige seizoen hebben wij van hen verloren en daardoor ons kampioenschap misgelopen. De spanning merk je dan ook al voor de wedstrijd. Kay is er deze wedstrijd niet bij. Huh, waar is hij? Kay is zijn skills in de gymzaal aan het showen tijdens een turnwedstrijd. Gelukkig houdt paps ons goed op de hoogte door leuke filmpjes toe te sturen. Wauw Kay, wat doe je dat goed!!

SDC begint gelijk sterk aan de wedstrijd, maar Finn weet als vanouds weer de nodige reddingen te verrichten. De stand komt toch op 0-1. Niet veel later is het al 0-2.  Onze boys werken wel hard en een uittrap van Finn komt bij Janniek, maar hij weet het netje nog niet te vinden. Wel krijgen we een corner, maar deze levert helaas niets voor ons op. De boys weten zich verder staande te houden dit 1e kwartje en het is tijd voor de 1e time out. Tijdens de 2e 10 minuten laten we zien dat we wel degelijk kunnen voetballen. De boys creëren kansen, maar het is echter SDC die scoort en de stand is 0-3.  Het is alweer tijd voor de rust.

Na de rust scoort SDC door een mooi afstandsschot en is het 0-4. Het is Sem, die de hele wedstrijd al heerlijk aan het voetballen en werken is, die de stand op 1-4 zet. Klasse! Tijdens deze 10 minuten gaat het spel redelijk gelijk op met een iets beter SDC. Meer doelpunten worden er deze fase niet gescoord. De meeste doelpunten worden gemaakt in het laatste kwartje:
– De stand is 2-4 door een doelpunt van Levi: Sem probeert een afstandsschot die gekeerd wordt door de keeper, de afvallende bal komt bij Levi.
– Een uitbraak van SDC levert het 5e doelpunt voor hen op.
– Door hard werken van Brian op de achterlijn om vervolgens op Janniek te passen, die een tikje terug legt op Jorn wordt de stand 3-4.
– Een hard schot van SDC gaat binnen en de stand is 3-5.
– Het scorebord geeft inmiddels 3-6 aan door een kopbal van SDC.
Dit is tevens de eindstand. Vandaag was SDC duidelijk een maatje te groot voor onze boys.