Onverdiend verloren van Sparta JO9-2.

Op een zonnige zaterdagochtend, de 18e mei van het jaar 2019, trappen onze boys om 08.30 uur af voor de uitwedstrijd tegen Sparta JO9-2. De eerste kans is voor Sparta, maar Finn redt. Onze verdediging (Bryan, Kay en Sem) staat goed en de kansen voor Sparta worden daardoor niet benut. Een afvallende bal komt bij Sparta terecht en zij kunnen uithalen, de stand is helaas toch 1-0. Onze eerste grote kans is voor Bryan, hij verdedigt goed vooruit en kan vervolgens zelf uithalen, dit schot gaat naast. De Esch wordt sterker en creëren meerdere kansjes. Een uitgooi van Finn komt bij Levi, Levi legt terug op Sem, Sem speelt door op Janniek, Janniek past terug op Sem, Sem neemt de bal mee naar voren, haalt uit en de stand is 2-1 (Sparta heeft ondertussen nog een keer gescoord). Mooie aanval en verdiend doelpunt! Het is tijd voor de 1e time out.
Sparta scoort de gehele wedstrijd niet door mooi combinatievoetbal, maar doordat zij vaak met lange ballen een bepalende voorhoedespeler weten te vinden en deze hard kan uithalen. De stand is inmiddels 6-1. Onze jongens laten het er even bij zitten. Wanneer Jorn een inworp met een steekpass bij Janniek krijgt, kan Janniek er net niet bij. Helaas, anders was dit zeker een goal geworden. Het is tijd voor de rust.

Sparta scoort gelijk na de rust en het is 7-1. De Esch heeft ook scoringsmogelijkheden door pogingen van Jorn, Levi en Sem, na goed terugleggen door Brian of scherpe uitgooien van Finn. Helaas treffen zij het doel nog niet. Yeah, er wordt gescoord, Jorn onderschept de keeperbal van Sparta, past op Levi en Levi scoort met een lopje, het is – nadat Sparta ook nog 2 keer gescoord heeft – 9-2.  De 2e time out dient zich aan. Janniek weet de uittrap van Finn door een tikje in het netje te werken en de stand is 9-3. De Esch wordt weer sterker en onze boys proberen de stand  dichter bij elkaar te brengen. Door eenzelfde situatie als bij onze 3e goal, scoort Janniek ook onze 4e goal, de stand is 9-4.  Er volgen nog enkele kansen, maar de eindstand wordt bepaald op 10-4. Jammer jongens, qua voetbal en hard werken is dit geen verdiende eindstand.

In de middag mogen onze jongens nog een keer aan de bak. Het 1e elftal van ZVV De Esch mag het thuis opnemen tegen het 1e elftal van Sparta. Voorafgaand aan deze wedstrijd staan de boys in een line up met vlaggen om de spelers van het 1e succes te wensen.