Moeizame winst voor JO13-1, tijdens de week van de scheidsrechters

Zaterdag 7 oktober 2017, 11:00 uur De Tubanters JO13-1, ZVV De Esch JO13-1

De herfst is aangetreden, er waait een koude wind en tijdens de warming-up valt er een flinke bui. De nodige verkoudheids,-en herfstvirussen dienen zich alweer aan. Zo ook bij deze verslaggever.
Die vandaag in het uiterste hoekje van de dug-out uit de wind en onder 3 spelerstruien de boel gade slaat, brrrrr….

De Esch schenkt vandaag aandacht aan de week van de scheidsrechter. Samen met Jumbo Kuipers uit Oldenzaal (van wereldberoemde scheidsrechter Bjorn) is het initiatief genomen om vandaag bij iedere thuis en uitspelende wedstrijd de scheidsrechter in het zonnetje te zetten. Onze aanvoerder Mart heeft dan ook een mega Milka reep om de scheidsrechter mee te verrassen en verrast was de scheids :-). Mooi initiatief, scheidsrechter zijn is tegenwoordig niet vanzelfsprekend makkelijk en een schouderklop voor deze groep vrijwilligers is dan ook meer dan verdiend. Toppers! (meestal…)

Er wordt gestart met de wedstrijd. Vrijwel gelijk wordt duidelijk dat het een andere wedstrijd gaat worden dan vorige week. De Tubanters hebben er zin in.
Wachten en aankijken is er vandaag niet bij voor de verdediging. Onze eerstejaars verdedigers (Ruud en Bram) krijgen voor het eerst echt te maken met 1e klasse tegenstand. Werk aan de winkel jongens! Niek en Kyan zorgen voor de nodige ervaring achterin, maar toch lukt het de Tubanters om meerdere keren gevaarlijk te zijn en in de 8e minuut wordt dan ook het 1e tegendoelpunt gescoord, 1-0. We komen niet in de wedstrijd, het oogt rommelig.
De vrije trap die we verdienen, genomen door Mart, zien we in de handen van de keeper eindigen.
Een paar minuten later volgt een goed schot van Niek vanaf de middenlijn, in het strafschopgebied lukt het Liam nog niet. De bal wordt doorgespeeld naar Jayden, die moet nog even draaien, maar heeft gelukkig alle tijd en ruimte om voor vrijwel open doel de gelijkmaker te maken 1-1. Mooi, die zit erin! 3 Minuten later lukt het Liam, na goed doorzetten, de 1-2 te scoren.
Dit geeft weer wat meer rust om het spel op orde te brengen. Want nog steeds wordt niet het spel gespeeld wat we kennen van onze jongens.
De Tubanters geven zich niet gewonnen en zetten ons nog meerdere keren onder druk. Het lukt een speler om oog in oog met Thomas te komen, maar gelukkig staat Thomas in goede positie en eindigt het schot in zijn handen. Voor rust wordt er nog een doelpunt van ons afgekeurd (buitenspel, echt??) en krijgt Max nog een kopkans die helaas over gaat.

Tijdens de rust volgt er een donderspeech van de trainers. Het spel moet echt anders. We weten dat de jongens het kunnen, dat maakt de ‘frustratie’ groter.

Ook na rust herpakken de jongens zich niet. De Tubanters hebben opdracht gekregen om vol de aanval in te gaan, dat is te zien. Ze willen en doen. Achterin zijn de Tubanters snel en vormen ze een goede linie die weinig ruimte weggeeft. We hebben er moeite mee.
Het lijkt erop dat Casper zich beter thuis gaat voelen bij zijn nieuwe team. We zien vandaag een aantal goede passes van hem naar voren. Ook nu geeft hij een mooie pass op Max. Max heeft ruimte, maar zijn schot gaat recht op de keeper van de Tubanters af.

Minuten later, is het een speler van Tubanters die met een poeier laag over de grond door het centrum het net achter Thomas doet bollen, 2-2.
Wanneer wij weer in de aanval zijn komt er een goed schot van Tijn voor op Mart, maar ook deze bal wil er niet in. Wederom een kopbal die we over zien gaan. Niet veel later laten we ons compleet overrompelen en staan we naar een 3-2 achterstand te kijken. Kom op jongens, koppies niet laten hangen nu. Ondanks de achterstand lijken we wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, verschillende aanvallen over links volgen. De Tubanters hebben het er moeilijk mee. Een minuut of 10 voor het einde van de wedstrijd moet het dan toch lukken. Mart is aan bal, Job zet zich in positie. Ze vinden elkaar en já de 3-3 is een feit. De jongens zijn blij en vieren het feestje samen met Job. Voor deze fase van de wedstrijd zeker verdiend! Een kleine 5 minuten later wordt het doorzetten nog meer beloond.
Liam ziet kans en gaat zelf in tempo richting doel en zet daarmee de 3-4 op zijn naam. Goed werk Liam! Hij is zichtbaar blij met deze treffer, mooi :-).

Voor het einde van de wedstrijd wordt er zowel door de Tubanters als door de Esch niets bepalends meer gedaan. De punten gaan mee naar Oldenzaal. Een wedstrijd die moeizaam verliep en we niet presteerden naar vermogen. Een goede basis voor veel leerstof tijdens de training deze week (alsof school al niet genoeg is voor alle brugpiepers).

Ook deze week stond er een duidelijke en onafhankelijke arbiter op het veld. Mooi als afsluiter te noemen in de week van de scheidsrechter!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+