Met het schaamrood op de kaakjes!

Maar dan niet vanwege het spel en/of het gedrag van onze jongens, begeleiding en ouders, maar omdat het wel errug lang heeft geduurd voordat dit verslag gefabriceerd is . . . . mijn excuses!

Deze zaterdag (9 februari 2019) mogen de boys hun 2e wedstrijd in de hoofdklasse spelen en dan ook nog gelijk een stadsderby. Quick’20 JO9-2 is onze tegenstander van vandaag. Je kunt zien dat de boys al iets meer gewend raken aan het spelniveau, want het gaat gelijk op. Quick weet hun 1e kans te benutten, de stand is 1-0. Helaas lukt het ons nog niet. We zien wel een mooie aanval met Sem, Levi, Janniek en Bryan, maar het schot gaat via de paal naast. Jammer. Een mooie verdedigingsactie van Kay en een redding van Finn voorkomen een doelpunt van Quick. Ook de keeper van Quick heeft een mooie redding, een tikje breed van Janniek op Levi, die vervolgens schiet, maar dus gered door de keeper. Zo creëren wij en Quick kansen, maar beide teams leveren ook goed verdedigingswerk. Het is tijd voor de 1e time out. De 2e 10 minuten beginnen we gelijk weer met aanvallend positiespel. De bal belandt wel in het netje, maar dan aan onze kant, Finn redt eerst, maar de rebound wordt hard ingeschoten, de stand is 2-0. In een korte opsomming even een aantal van onze kansen:
– Pass van achteruit komt bij Brian, hij schiet, corner.
– De keeper van Quick schiet uit, de bal is voor ons, het resulteert weer in een corner.
– Sem neemt een corner, komt bij Jorn, Jorn haalt uit, maar gaat over.
Ondertussen weet Quick wel te scoren, de stand is 3-0. Een mooie dribbel vanaf de zijlijn resulteert in de 4-0. Jaaa, onze kansen leveren een doelpunt op, een inworp van Jorn komt bij Janniek en de stand is 4-1.  Lekker jongens!! Vlak voor de rust scoort Quick (door een verdedigingsfoutje aan onze kant) nog de 5-1.

Niet ver na het begin van het 3e kwartje schiet Janniek net naast, na een inworp. Mooi samenspel/passing, jammer dat het niet beloond wordt. Een door hemzelf gecreëerde inworp wordt door Brian genomen, hij past op Janniek, Janniek haalt uit en de stand is 5-2. Quick scoort wel iets makkelijker dan wij (aandachtspuntje voor Jos en Job . . . . :-)), want de stand is alweer 6-2 en niet veel later 7-2.  De doelpunten vliegen ons even om de oren. Ik moet eerlijk zeggen dat dit echt komt, omdat niet alle jongens staan op te letten. In deze klasse moet je het echt met z’n allen doen. Staat er iemand te dromen of blijft voorin hangen, dan word je gestraft. Dat blijkt ook wel, want de stand is inmiddels 9-2. Jammer jongens, niet nodig!
Sem past vanuit achteren op Janniek, Janniek schiet, de keeper pareert en de afvallende bal is voor Sem. Hij scoort en de stand is 9-3. Onze boys hebben hun vechtlust en alertheid weer terug en we zien weer wat van het mooie spel wat we van onze boys gewend zijn. Als jullie zo blijven vechten/spelen, dan is het heerlijk om naar te kijken en is verliezen echt niet erg! Het levert ook een doelpunt op en de stand is 11-4 door een doelpunt van Janniek (Quick heeft 2x gescoord). Wanneer Levi de bal goed aflegt op Sem, scoort Sem zijn 2e, de stand is 11-5. Dit is ook de eindstand.

Al doet de stand het niet vermoeden, we hebben echt veel meer kansen gecreerd dan de vorige wedstrijd. Er werd vaak goed verdedigd en Finn had vele reddingen. Wanneer alle doelpogingen van ons en van Quick doelpunten waren geworden, dan was de uitslag veel groter geweest en misschien zelfs wel een gelijkspel!!