Meer dan een derby voor JO15-1 ….

Zaterdag 6 oktober 2018, 12:30 uur ZVV De Esch JO15-1, Berghuizen JO15-1

Zaterdag 6 oktober, 11.30 uur: De aftrap van de eerste derby van het seizoen.
De groen-witten komen van vóór het spoor naar Sportpark De Weschterik.
Er staat meer op het spel dan alleen 3 punten.

De eerste 20 minuten gaat het redelijk gelijk op en de toeschouwers, die net als elke wedstrijd weer in grote getalen zijn gekomen, genieten van de zon.
In de 21e minuut legt Mart van links keurig terug op Job Klievik die de bal een tikje voor zichzelf op zij legt en vervolgens de bal in de rechter kruising laat belanden 1-0. Mooi doelpunt. In de 25e minuut komen Tijn en Diliyan in het veld op de vleugels.
Echte gevaarlijke kansen worden er niet gecreëerd door beide teams. Jasper moet enkele keren zijn uitschuif benen gebruiken en daar weet hij wel raad mee. Ook Jop Postma moet een aantal keren de sprint inzetten, maar zonder enige moeite wordt deze klus geklaard. De teams zijn redelijk aan elkaar gewaagd.

Na de rust beginnen we aanvallender en in de 7e minuut volgt er een uitbraak vanaf de middenlijn van Huub, op snelheid loopt hij naar de 16 met de bal aan de voet. 1 op 1 met de keeper geeft hij de bal naar rechts waar Tijn staat, maar het blijft bij een kans helaas.
Er volgen nog enkele kansen. De goed opgezette aanval van achteruit over rechts belandt wel in het doel, maar wordt echter afgevlagd voor buitenspel.
Ook de goed genomen vrije bal van Mart vanaf rechts kan niet ingekopt worden. We worden sterker totdat in de 25e minuut Jayden tegen de afrastering wordt gegooid en voortijdig het veld duizelig en met een bult op zijn hoofd moet verlaten.
Het voetbal wordt er daarna niet beter op van beide teams. De spanning stijgt….. In de 27e minuut gaat Berghuizen over rechts op snelheid en Tommy heeft geen keus en grijpt in: Penalty: 1-1.
In de 29 e minuut moet ook Diliyan geblesseerd het veld verlaten.

Het eindsignaal klinkt. Een terechte einduitslag staat op het scorebord, al voelt het als een nederlaag.

Na de wedstrijd wordt in de kantine de wedstrijd nog eens doorgenomen door ouders, begeleiders en spelers onder het genot van een kop koffie en lekkere zelf gemaakte taart.

Miranda Bruins