Laatste thuiswedstrijd voor JO15-1

Zaterdag 18 mei, De Esch JO15-1 – Wilhelminaschool JO15-2G

Dit wordt de laatste thuiswedstrijd van onze Boys dit seizoen. Om exact 12.00 uur start de wedstrijd. In de eerste fase van de wedstrijd wordt er goed samengespeeld. Het 1e schotje op goal komt van Job K., vervolgens probeert Mart het, maar de keeper staat in de weg. De keeper van de tegenstander is fanatiek en verbaal sterk aanwezig.
Na een kwartiertje probeert Mart het nogmaals en lobt hij de bal over de goal. In de 20e minuut krijgt Job P. een assist van Huub en opent de score met een balletje binnenkant paal, 1-0.

Na dit doelpunt wordt Wilhelminaschool sterker en komt er in de 26e minuut het eerste schot op ons goal, dat Thomas weet te keren. Hierna wordt het spel van de Esch slordiger, en is er weinig samenspel. Voor het einde van de 1e helft komt Wilhelminaschool een aantal keer sterk opzetten, en voert de druk op. Gezien het wedstrijdbeeld zou een gelijkmaker niet eerlijk zijn, maar het zou niet de eerste keer zijn dat er vlak voor rust een tegen doelpunt wordt gescoord.
We gaan gelukkig toch met 1-0 de rust in.

Na de rust begint Wilhelminaschool sterker aan de tweede helft. Er komen vervolgens een aantal aanvallen van de Esch, die naast of over gaan.
Stijn staat in de spits goed te voetballen, als aanspeelpunt. Er komt een aanval van links, waarbij de voorzet tot corner wordt verwerkt. Mart neemt de corner en Tommy werkt deze er in. Eindelijk de 2-0, na 20 minuten spelen in de tweede helft. Nu is De Esch duidelijk de betere ploeg en na een diepe bal van Niek, scoort Job P. vanaf links de 3-0.

Thomas moet hierna nog een keer in actie komen, op een aanval van Wilhelminaschool, en heeft een goede redding. In de laatste minuut weet Mart in de aanval Jayden te vinden, die het laatste doelpunt maakt. De Esch gaat met een 4-0 overwinning van het veld af.

De jongens krijgen vervolgens in de kantine nog een welverdiend patatje.

Karin & Roy Postma