JO15-1 wint eindelijk weer, en met ruime cijfers!

Zaterdag 24 november 2018 10:45 uur, ZVV De Esch JO15-1 – Sportlust Glanerbrug JO15-1

Het is kwart voor 10 als de jongens van de Esch JO15-1 het hoofdveld op komen lopen. Het is 2 graden Celsius, met af en toe een gemeen windje. Pas om 9.53 uur blaast de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

De opstelling is op een aantal punten veranderd en iedereen is benieuwd hoe dit gaat uitpakken. De jongens, de staf en de toeschouwers zijn dringend aan een overwinning toe, na 3 verloren duels.
Vanaf de aftrap neemt de Esch het initiatief, wat uitmondt in een aantal aanvallen. Na 10 minuten spelen komt de bal via Job P. bij Jayden, die schiet tegen de keeper, waarna Stijn de bal in het net weet te krijgen. 1-0 Voor de Esch.
Er komen vervolgens nog een aantal kansen van de Esch, die naast gaan. Glanerbrug krijgt in deze fase een aantal corners en nog een vrije bal, maar echt gevaarlijk wordt het niet. De verdediging van de Esch is alert en Thomas voetbalt goed mee. De 2-0 komt uit een assist van Job P. op Mart, die hem keurig afmaakt.
Na een minuut of 20 gaat een terugspeelbal van Tommy gelukkig net naast, en de Esch heeft nog een aantal kansen via Jayden en Niek. Na een half uur maakt Jayden een superactie, gaat alleen op de keeper af, en scoort de 3-0. Vlak voor rust wordt de bal diep gespeeld door Tommy, Job K speelt deze de diepte in, waarna Job P. op snelheid de keeper voorbij speelt. Met 4-0 gaan de jongens rusten.

Na de rust komt Glanerbrug wakker de kleedkamer uit, en hebben meteen in de eerste minuut een aanval, die Thomas weet te stoppen. Vervolgens gaat de Esch weer in de aanval, en voetbalt weer verder zoals ze de 1e helft geëindigd zijn. Op het middenveld worden de duels gewonnen, de verdediging staat goed opgesteld. Jasper coacht goed van achteruit en komt af en toe mee naar voren. Door de ruimtes die vrij komen, kan De Esch weer in de aanval. Job P. zet voor vanaf rechts en Stijn maakt zijn 2e doelpunt, 5-0.

Door een misverstand in de verdediging komt Glanerbrug nog een keer gevaarlijk voor de goal, maar hier blijft het bij. Tijn is op zijn nieuwe positie als linksachter mooi rustig aan de bal en houdt het overzicht. Tommy wordt gewisseld voor Diliyan, die samen met Jasper nu het centrale duo vormt. Dit pakt goed uit.
Een doelpoging van Jayden wordt overgetikt door de keeper en Mart probeert het met een bekeken schot over de keeper, die ver voor de goal stond. Helaas net naast.
Na 20 minuten in de 2e helft passt Mart de bal (via een voet van de tegenstander) naar Job P., die haalt uit en schiet de bal in de bovenhoek. De keeper raakt de bal nog, maar dat mag de pret niet drukken, 6-0.
3 Minuten na de 6-0 wordt er een overtreding gemaakt op de rand van het strafschopgebied van de Esch. Het is een vrije bal voor Glanerbrug. Thomas zit er goed bij, maar de bal gaat in de goal, 6-1.
De Esch gaat daarna weer vol in de aanval, een vrije bal van Mart, komt via Job K bij de keeper, waarin Jayden hem afmaakt, 7-1.
De 8-1 is een goal van Job K. Huub schiet de bal op de keeper waarna Job K. de bal af kan maken. Als we aan de kant denken, dat de scheids wel zal gaan affluiten, schiet Mart de bal rechtsboven in de hoek. De keeper zit er nog aan, maar Mart tekent voor de eindstand met 9-1.

Al met al een prima wedstrijd van de Esch. Er werd mooi gecombineerd, goede individuele acties en een super resultaat. De verrassende opstelling pakte goed uit, met daarbij wel de kanttekening dat de tegenstander ook veel ruimte liet.
Wij, als toeschouwers (en zeer geïnteresseerde ouders) zijn zeer benieuwd naar de opstelling van volgende week…

Fam. Postma