JO15-1 verslagen door effectief voetbal

Zaterdag 1 december 2018, 9:45 uur, ZVV De Esch JO15 – Vogido JO15-2.

De weersvoorspelling gaven warm weer voor de tijd van het jaar. Maar het is toch nog wel koud voor het gevoel. Maar we worden vast wel warm gemaakt door onze boys.

De jongens beginnen lekker fanatiek en gedreven aan de wedstrijd. Het veld wordt goed klein gehouden en de linies kort op elkaar. Toch wordt door Vogido, via de linkerkant, de eerste paar speldenprikjes uitgedeeld. Deze worden door Diliyan (onze gelegenheidskeeper door afwezigheid van Thomas) vakkundig door goed uitkomen onschadelijk gemaakt.
Onze eerste goede mogelijkheid komt door een opbouw vanuit de rechterflank. Een goede inspeelbal van Tommy op Job P die door kan versnellen richting doel, maar helaas zien we zijn schot voorlangs gaan. Job heeft wat betreft zijn snelheid een meerdere gevonden die ook op de brommer is.
Na ongeveer 30 min. moet Stijn de wedstrijd verlaten door een blessure.
Er volgen nog een aantal mogelijkheden voor de Esch maar ook deze bereiken het doel niet. Hiermee sluiten we de eerste helft af met een gelijke stand 0-0.

Na een bakkie hete thee en koffie voor de toeschouwers zal het de 2e helft vast wel gaan lukken!
Vol goede moed lopen de boys weer het veld op. Immers de eerste helft was zo slecht nog niet. Kansen die er waren moeten er nu wel ingaan. Maar het is Vogido die meer grip krijgt op ons middenveld in het eerste kwartier na rust. De linies staan verder uit elkaar waardoor er ruimte ontstaat voor Vogido om te voetballen.
Er wordt rommelig verdedigd en te gehaast gespeeld waardoor we de bal weer snel inleveren. Dit gebeurt ook bij de 1e goal. De bal wordt te snel weggeschoten waardoor deze bij de nummer 6 van Vogido in de voeten valt. Nummer 6 hoeft niet na te denken en schiet de bal in 1x over Diliyan heen. Dat is de 0-1… Niet getreurd het komt wel goed, volle kracht vooruit dan maar!
Maar er ontstaat weer een kans voor Vogido. Dit keer is het een goede aanval over rechts, de nummer 7 van Vogido lost een schot op goal. Diliyan kan goed pareren. Maar in de rebound is er een speler van Vogido alerter dan onze jongens en deze tikt de bal binnen, 0-2. Je ziet het ongeloof van de gezichten af. Maar onze jongens willen niks van opgeven weten.
Vogido is niet sterker maar ze zijn effectiever dan ons. Vogido voetbalt nu over de linker kant door, tot in de 16 meter. Dan fluit de scheidsrechter en legt de bal op de stip. Volgens Tommy en de trainer is de speler niet geraakt?! Maar de beslissing is al genomen en de bal wordt onberispelijk via de binnenkant van de paal binnen geschoten. Diliyan en zelfs De Gea hadden deze bal niet kunnen stoppen, 0-3.

Aan de kant geven we de moed al een beetje op. Maar de jongens beginnen toch weer te voetballen Het is dan ook een pass van achteruit die bij Job P in de voeten komt. Deze weet deze keer zijn tegenstander het bos in te sturen en de brommer maar weer eens aan te zetten. Nu valt hij niet meer te achterhalen en snelt naar de goal van Vogido. Bam 1-3! En ja hoor, dit helpt, er begint meer voetbal in te komen er ontstaat meer ruimte en de Esch heeft het meeste balbezit in deze fase van de wedstrijd. Er wordt nu rustig gevoetbald, de bal laten we simpel van voet naar voet gaan. Het is dan ook met goed voetbal dat we via Niek en Job K de bal krijgen bij Huub. Deze weet Job P te vinden en Job speelt netjes de bal terug naar Huub deze hoeft alleen de bal nog maar in te tikken. Ja, 2-3 aansluitingstreffer!
Trainer Alfred bedenkt zich niet en schuift Tommy door om toch nog gelijk te spelen. De Jongens geven nu echt alles. In de laatste seconde ontstaat er nog een aanval via rechts. Job P geeft de bal voor en Tommy wil hem via een hakje binnen tikken. Wel een mooie sprong maar zonder resultaat. De scheidsrechter in dienst vindt het mooi geweest en blaast 3 x op zijn fluit. De Jongens zijn teleurgesteld. Maar ze hebben alles gegeven om gelijk te spelen.

Patrick Alberts