JO15-1 red een punt tegen hekkesluiter De Lutte JO15-1

Vrijdag 19 oktober 2018

Onder de ouders van de spelers van de JO15-1 wordt de pen voor het schrijven van het verslag doorgegeven. De schrijver van dit verslag, niet onbekend met dit fenomeen, is onder de indruk van de onvermoede talenten in het schrijven van wedstrijdverslagen.

Over tot de kern van de zaak: voetbal. De wedstrijd tegen De Lutte is verplaatst naar deze vrijdagavond in verband met de herfstvakantie. De Lutte staat laatste en de opdracht voor de jongens is dan ook helder, scoren en winnen.

De Esch start voortvarend en probeert vroeg druk te zetten op de tegenstander. Eén van de eerste wapenfeiten is een diepe bal van Niek op Jayden, zijn lob over de keeper mist net wat hoogte en kan worden gekeerd.

Een te korte terugspeelbal van dezelfde Niek op keeper Thomas, biedt De Lutte de uitgelezen kans om op voorsprong te komen: 0-1. Van de kant komt het signaal dat er nog niet zoveel aan de hand is, gewoon voetballen.

En dat gebeurt in eerste instantie ook. Het is Mart die met een ver en hoog afstandsschot de keeper van De Lutte weet te verschalken: 1-1. Niet veel later mag Mart een vrijschop nemen, deze wordt keurig neergelegd bij de tweede paal, en daar is Diliyan om de bal binnen te tikken: 2-1.

Niks aan de hand zou je zo zeggen, maar De Esch zit toch niet helemaal lekker in de wedstrijd. De Lutte doet gewoon mee en heeft af en toe het meest gevaarlijke van het spel. Een hoge voorzet van De Lutte beland in eerste instantie op de paal, maar als de rebound wordt binnengeschoten staat het gewoon 2-2.  In het vervolg brengt de lat boven Thomas redding bij een doelpoging van De Lutte. De Esch verliest de slag op het middenveld en ook de aanval heeft het moeilijk om de bal vast te houden en kansen te creëren. Aan het slot van de eerste helft moet Thomas nog een keer handelend optreden om De Lutte van het scoren af te houden.

In de tweede helft zien we een fanatieker De Esch. Er wordt hard gewerkt. Een voorzet van Mart wordt in eerste instantie gemist door Huub, maar het is Tijn die de bal wel weet te raken. Zijn inzet belandt echter op de paal.

De Lutte is vastbesloten zijn eerste overwinning te halen, terwijl De Esch dat hun eer te na vindt en op hun beurt hun best doen om de drie punten in Oldenzaal te houden. Zo golf het spel op en neer. De grootste kans is voor De Lutte, als ze met drie spelers om het doel van Thomas af stormen, met alleen Job in de verdediging. Hun inzet spat, gelukkig voor De Esch, uit een op de lat. Aan de andere kant is het Tijn, die alleen voor de keeper, het net niet weet te vinden.

Zo eindig deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. De Lutte is blij met het punt. Onze jongens krabben zich nog eens achter hun oren.