JO11-1 bekert verder na strafschoppen

Zaterdag 20 oktober 2018,

Voor de volgende ronde in de beker mag De Esch aantreden tegen Excelsior ’31 JO11-1 uit Rijssen.

In een niet al te beste wedstrijd van de gele kanaries, heeft Excelsior aanvankelijk het betere spel en de beste kansen. De schade voor De Esch blijft echter heel lang beperkt tot slechts één tegendoelpunt. Halverwege de wedstrijd wordt de gelijkmaker gescoord en gaat de wedstrijd meer gelijk op.

Aan het eind van de tweede helft weet De Esch er nog een klein slot offensief uit te persen en komen we zowaar op een 2-1 voorsprong. Het is echter Excelsior dat in de laatste seconden van de wedstrijd de verdiende gelijkmaker weet te scoren. Zo eindig deze typische bekerwedstrijd in een 2-2 gelijkspel en moeten penalty’s uit maken welke ploeg door mag naar de volgende ronde.

De penalty’s worden door De Esch beter genomen. 4 van de 5 penalty’s worden raak geschoten, daar waar Excelsior er 1 mist en er 2 worden gekeerd door keeper Sen.

Zo bekert De Esch JO11-1 een ronde verder na strafschoppen.