Iets van de spirit terugzien, heerlijk! De Esch JO9-1 – Sparta JO9-1

Vandaag – zaterdag 13 april 2019  – spelen we een thuiswedstrijd tegen Sparta JO9-1. De vorige keer dat we tegen Sparta mochten spelen, maakte Finn zijn debuut voor De Esch (https://vv-de-esch.nl/helaas-verloren-van-een-goed-spelend-sparta-jo9-3-12-4/). Wat zijn we blij dat je bij ons bent gekomen Finn, vele reddingen heb je al voor ons gemaakt.

Onze boys gaan goed van start. Wel is duidelijk dat Sparta meer fysiek is dan onze jongens. De 1e doelpoging is voor ons, Finn speelt de bal op Jorn, hij legt vervolgens af op Sem en Sem kan schieten. Niet veel later is de stand toch 0-3. Jammer jongens, is niet terecht, gezien het spelbeeld. Wanneer Levi een vrije trap meekrijgt en Sem deze neemt, levert dat een goede kans voor ons op. Helaas gaat deze voorlangs. We zien vervolgens een superaanval, Janniek weet de uitgooi van de keeper te onderscheppen, legt terug op Jorn, Jorn haalt uit en het is raak. De stand is 1-3. Met deze stand nemen we even een kleine pauze.
Ook tijdens de 2e 10 minuten zien we mooie aanvalletjes van onze boys. Heerlijk jongens, dit hebben we een tijdje niet gezien! Sparta laat ook zien wel te kunnen voetballen, maar Finn redt voortreffelijk. Een andere mooie aanval om te benoemen, begint vanuit de achterhoede. Kay verdedigt goed en met een bekeken steekpass krijgt hij de bal bij Janniek. Dit wordt niet beloond in een doelpunt, zo jammer.  Tijdens het afluisteren van mijn ingesproken verslag, hoor ik meerder malen: “jammer jongens”. Dit betekent dat er lekker wordt gevoetbald in aanvallend en verdedigend opzicht 🙂 :-). Als Sparta dan toch een keer in de aanval is, weten zij de stand wel op 1-4 te zetten. Het is tijd voor de rust.

Vlak na de rust valt Janniek even geblesseerd uit. Gelukkig kan hij later wel weer deelnemen aan het spel. Onder andere tikkie takkie voetbal tussen Sem en Jorn en een uithaal van Levi, leveren nog geen doelpunt voor ons op. Jullie hebben het zo verdiend!!! Kom op, nog even doorgaan, het lukt nog wel!  Zo onterecht, maar de stand is inmiddels 1-5.
Yeah, de stand is 2-5, een uitgooi van Finn wordt niet goed weggewerkt door de keeper van Sparta, het is Jorn die alert is en binnenschiet. Niet veel later weet Jorn nog een keer uit te halen en de stand is 3-5. Heerlijk!! De stand was bijna 4-5 doordat Sem de bal op Jorn speelt, Jorn een tikkie terug legt op Brian, Brian haalt uit, maar de keeper redt. Lekkere poging. Het is tijd voor de 2e time out.
De stand is nu 3-6, door een Lucky goal van Sparta. Wanneer ik Sparta een aftrap zie nemen, concludeer ik dat er dus gescoord is door De Esch. Ik kan helaas niet vermelden wie er gescoord heeft, sorry, maar de stand is wel 4-6.  Onze jongens voelen dat er meer in zit en werken ontzettend hard. Er wordt vol op een gelijkspel of zelfs een overwinning gespeeld, iedereen verdedigt en gaat mee in de aanval. Zo lekker om weer naar te kijken!! Dit heerlijke risicovolle voetbal leidt helaas wel tot een goal voor Sparta en de eindstand wordt bepaald op 4-7. Een absoluut onterecht verlies.

Zaterdag 18 mei is de volgende wedstrijd, dan uit tegen Sparta JO9-2. Wanneer jullie op deze manier voetballen, moet dan de 1e overwinning in de hoofdklasse in the pocket zijn.