Heerlijke overwinning op De Lutte JO9-1.

Het eerste wat mijn zoon zei toen hij op zaterdag 3 november 2018 wakker werd, was: “We gaan toch verliezen”. Dit resulteerde uit de verloren bekerwedstrijd tegen De Lutte JO9-1. . . . .  Gelukkig dachten niet alle jongens zo, want de boys komen goed uit de startblokken. Het balbezit is geruime tijd voor De Esch. De Lutte komt alleen door een afstandsschot in de buurt van de goal, maar Finn redt. Een mooie verdedigingsactie van Levi zorgt ervoor dat de bal bij Janniek komt, Janniek haalt uit, maar de keeper stompt de bal weg. De goed mee opkomende Sem weet het netje wel te vinden, de stand is 0-1.  Het balbezit blijft voor De Esch. Mocht De Lutte wel in de buurt komen, dan is het Kay die lekker verdedigt, Finn die voor mooie reddingen zorgt of de jongens van De Lutte schieten naast. Jammer voor hen. Het balbezit geeft onze jongens vertrouwen en we zien ontzettend mooi samenspel. Heerlijk! De Lutte moet qua verdedigen flink aan de bak en dat levert een corner voor ons op. Levi dribbelt deze in, legt voor op Janniek en Janniek scoort, het is 0-2.  Het is tijd voor de 1e time out.

Ff de tactiek doornemen.

Het 1e kwartje werd geëindigd  vlak voordat De Lutte een corner mocht nemen. Het 2e kwartje beginnen we dus met deze corner. Helaas voor De Lutte komt een bal van hen net niet achter de lijn, dus geen doelpunt. Ook deze fase van de wedstrijd laten onze jongens mooi voetbal zien. Kay verdedigt heerlijk naar voren en krijgt de bal bij Sem. Sem schiet, maar de lange keeper van De Lutte heeft alle hoge ballen.  Sem geeft een mooie pass op Brian, hij schiet net te zachtjes, maar in ieder geval wel laag. De tijd gaat snel wanneer je naar mooi voetbal zit te kijken, want het is alweer tijd voor de rust.

Vooruit verdedigen.

De beginfase van het 3e kwartje is voor beide teams, het spel gaat even gelijk op. Al snel hebben onze boys hier genoeg van en nemen weer het initiatief. Wat volgt zijn enkele doelpogingen en corners. 1 van deze corners wordt in gedribbeld door Jorn, hij haalt uit en het is 0-3.

Niet veel later weet Jorn vanuit zijn verdedigingspositie op Janniek te passen, Janniek legt weer breed op Levi en Levi scoort, het is 0-4.  Finn heeft niet heel veel te doen deze wedstrijd, maar als hij wat doet, is het gelijk ook weer uitstekend. Een redding resulteert in een corner voor De Lutte, maar deze levert niets op. Een supermooie aanval met hierin betrokken alle 5 veldspelers (Bryan, Sem, Jorn, Janniek en Levi) kost onze trainer Jos bijna weer cadeautjes voor het hele team, Janniek weet net niet met het hoofd te scoren. Jammer, zag er supermooi uit. Het is tijd voor de 2e time out.

In de laatste 10 minuten wordt er nog 2 x gescoord. Een uitworp van Finn komt bij Levi en Levi scoort, het is 0-5. De eindstand wordt bepaald op 0-6, omdat ook deze wedstrijd Bryan zijn doelpuntje weer meepakt. Lekker jongens!

Ik val in herhaling . . . . . We zien al zoveel vooruitgang en mooi voetbal bij onze toppers, maar wanneer alles meezit (zoals vandaag) zien we echt een mooie pot voetbal. Heerlijk om naar te kijken. Dat is genieten!!