Geen victorie bij Victoria.

Zaterdag 6 april 2019, Victoria – De Esch, 12.30 uur

Vandaag de wedstrijd tegen Victoria uit Enschede. Als ze zo goed voetballen als dat ze praten op de heenreis, moet het wel een goed resultaat opleveren. Althans . .  in de auto van de verslaggever zijn ze ervan overtuigd dat ze het wel even gaan doen vanmiddag. De meesten onder ons weten dat het tegenovergestelde meestal gaat gebeuren. Maar goed, ruim op tijd arriveren we op het sportpark. De jongens kleden zich om en we komen erachter dat we vandaag niet op het hoofdveld, maar op een naastgelegen veld spelen, altijd wat minder ambiance dan een hoofdveld. Ze gaan bezig met de warming up zonder een paar vaste krachten: Jayden die herstellende is van breuken in zijn pols en één van de leiders (Marjolein) begeeft zich op het moment van de wedstrijd met haar jongste zoon in Parijs (altijd leuk natuurlijk).

Als we naar de tegenstander kijken zien we dat het vandaag een multiculturele  tegenstander is. Altijd een verassing wat zo’n tegenstander op de mat legt.

Vandaag beginnen met we een wissel, Stijn. 6 minuten later dan gepland trappen we af. De eerste 5 minuten begint wat rommelig, maar na een minuut of 6 is er de 1e kleine mogelijkheid voor De Esch. Een voorzet van Huub komt bij Mart, deze krijgt de bal niet echt onder controle waardoor deze kleine kans verloren gaat. In minuut 10 gaat Job P. er vandoor aan de rechterkant, maar ziet zijn schot voorlangs gaan. Dan balverlies op het middenveld (oh zo dodelijk) waardoor Jasper moet corrigeren en dat zodanig doet dat Victoria een vrije bal krijgt een meter of 20 van ons doel. Dit schot wordt gesmoord in de muur. In minuut 15 sprint Job P. er nog eens vandoor, geeft de bal voor aan de mee opgekomen Diliyan, maar die schiet de bal jammerlijk over. De wedstrijd kantelt een beetje naar Victoria en dit leidt tot twee kansen voor hen. Thomas doet waar hij voor in het doel staat en redt twee maal goed. Helaas is hem een schot in minuut 17 iets te machtig en de bal verdwijnt net iets onder de lat in het doel 1-0. In minuut 20 een mooie aanval via Job P. die via Huub de bal bij Mart krijgt die hem vervolgens op de lat schiet, het zit dan ook even niet mee. In de 25e minuut wordt er gewisseld, Stijn komt erin voor Diliyan.  De eerstvolgende aanval is van Victoria. Een schot wordt gepareerd door Thomas, komt via de lat weer het veld in en een speler van de tegenstander is net wat alerter dan onze jongens en scoort de 2-0. Dan nog een aanval van Victoria dat op randje buitenspel door mag gaan, maar deze bal wordt op de paal geschoten. Niet veel later een nog grotere kans van dichtbij maar gelukkig gaat deze bal over het doel. Aan het eind van de 1e helft nog een grove overtreding van een speler van Victoria waardoor deze dan ook terecht aan de kant wordt gehaald door de trainer.  Een beetje teleurgesteld gaan we de koffie op zoeken in de rust. Niet echt veel slechter dan de tegenstander, maar toch een achterstand. Het verschil zat hem denk ik in de felheid van de duels.

De tweede helft begon hetzelfde zoals we die de eerste eindigden, niet veel duels werden gewonnen en daardoor kom je gewoon niet aan het voetballen. Een afstandsschot van Victoria  vliegt er dan na 5 minuten ook direct weer in, 3-0. Meestal speel je dan een verloren wedstrijd maar eerlijk is eerlijk, de jongens van ons blijven geloven dat er nog wat te halen valt.  We krijgen in de 10e minuut een schot van Huub die gekeerd wordt door de keeper. Victoria blijft de duels niet schuwen en dat leidt tot een gele kaart voor een speler (overtreding op Job P.) van Victoria, waardoor de scheids niet anders kan dan geel trekken. Victoria raakt hierdoor echter niet van de leg en krijgt na wederom balverlies een enorme kans, maar door kordaat optreden van Thomas (al dan niet met de hand buiten het strafschopgebied) gaat deze kans voorbij. Tommy is intussen gewisseld voor Diliyan en komt er nu in voor een matig spelende Mart (ook iemand die op de heenweg zei dat ze het wel even zouden doen . . . . . ).  Dan toch na 20 minuten goed doorzetten van Stijn die schiet de bal dan ook in de verre hoek, mooi doelpunt, 3-1. Niet veel later is het weer Stijn die scoort, maar de scheids zag een duwfout tegen de keeper dus afgekeurd.  Job P. sprint nog een maal op rechts, zet goed voor en het is Huub die de 3-2 binnen schiet. Een klein beetje hoop gloort dan aan de horizon. Maar dan een lange bal van achteruit die niet echt goed verdedigd wordt en een speler van Victoria makkelijk kan scoren.  Zo eindigt de wedstrijd toch in mineur. Het was niet altijd even goed vandaag en heel jammer dat je van een tegenstander verliest waar het normaal gesproken niet van hoeft.

Zoals dat in het voetbal gaat, iedere wedstrijd is anders. Iedereen doet zijn stinkende best. Er zijn mensen niet genoemd in dit verslag, maar dat wil niet zeggen dat ze hun best niet gedaan hebben. Ik zeg altijd maar zo, als je onopvallend speelt doe je het voor het team meestal wel goed. Individueel gaat het meestal wel maar als team zijn er zeker stappen te maken. Volgende week weer een kans om te laten zien wat jullie kunnen tegen de Tubanters. Positief  blijven en elke wedstrijd het maximale eruit halen met z’n allen. Alleen vandaag geen victorie bij Victoria.

Roy Kuipers