Een seizoen met wisselende gezichten, JO15-1

Zaterdag 25 mei 12:50 u, Sportclub Overdinkel JO15-1, ZVV De Esch JO15-1

Alweer de laatste competitiewedstrijd voor de JO15-1. Een wedstrijddag waarop nog drie ploegen strijden om de fel begeerde schaal: Berghuizen, Quick en Overdinkel. Berghuizen en Quick spelen in hun onderlinge duel 3-3, waardoor koploper Overdinkel weet dat het aan een gelijkspel genoeg heeft om de 1ste plaats op te eisen. Het is aan de gele kanaries om hun huid zo duur mogelijk te verkopen.

De jongens van Overdinkel weten wat hen te doen staat en beginnen fanatiek aan het duel. Aan de kant van De Esch zijn er nog een paar jongens die moeten ontwaken van de roes van het schoolkamp. Gelukkig weet De Esch de eerste stormloop te overleven. Halverwege de eerste helft weten we dan ook wat meer partij te geven en er af en toe wat dreigend uit te komen.

Net als de wedstrijd wat meer in evenwicht is gooit de linksbuiten van Overdinkel er een solo uit en scoort pardoes in de 25ste minuut de bevrijdende treffer voor Overdinkel, 1-0. Een minuut later wordt door Overdinkel de 2-0 van afstand gescoord en heeft Overdinkel zijn comfortabele voorsprong.
Aan de kant van de geel/blauwen dreigen de koppies te gaan hangen en de wedstrijd op gegeven te worden. Gelukkig blijft een grotere achterstand ons bespaard en kan Alfred de jongens in de rust toespreken.

Duidelijk weer gemotiveerd begint De Esch beter aan de 2de helft. De duels worden aangegaan, het middenveld doet mee en voorin zijn we een stuk dreigender. We creëren verscheidene mogelijkheden en kansen. Een vrije bal van Mart beland halverwege de 2de helft op de lat. Aan de andere kant heeft Overdinkel ook verscheidene mogelijkheden om hun voorsprong te vergroten. Waar het 2-2 kan staan, kan het ook net zo goed 4-0 zijn. Zo wordt het een aardige 2de helft om naar te kijken.
Tegen het eind van de wedstrijd bloeit de wedstrijd een beetje dood en na het laatste fluitsignaal is Overdinkel de terechte winnaar en dus de kampioen! Als De Esch hebben we ons kranig geweerd en het de 2de helft nog spannend proberen te maken.

Zoals gezegd de laatste wedstrijd van het seizoen voor de JO15-1. Een seizoen met wisselende gezichten, waar het gaat om het voetbal en de resultaten. Op naar de laatste loodjes op school, een verdiende zomervakantie en dan weer fris aan een volgend seizoen beginnen.

Peter Donker