een punt voor zvv De Esch JO11-1 tegen Sparta Enschede JO11-1

zaterdag 29 september

Vandaag is de tegenstander Sparta Enschede. Ondanks dat de zon schijnt is het toch best fris.

Na de overwinning van vorige week beginnen we met vertrouwen aan de wedstrijd. Wat direct opvalt is dat de bal hard en zwaar is. Waar normaal een voorzet makkelijk voor het doel komt, hebben we nu moeite om de bal voor te geven.  Daarnaast hebben we met Sparta Enschede een felle tegenstander, die knokt voor wat het waard is.

De Esch komt moeilijk in het spel. Toch is de eerste grote kans voor De Esch als een strakke voorzet van Naud bij Luuk belandt. In plaats van te schieten, neemt Luuk de bal aan, maar daarmee is de kans verkeken.

Toch is het De Esch wat op voorsprong komt. Door een goede ingreep van Pim, komt de bal bij Naud, die bal goed breed geeft op Nuri. Met een goede aanname krijgt Nuri de kans om te schieten en wordt de 0-1 gescoord.

Het geeft echter niet voldoende vertrouwen om lekker te voetballen. Sparta Enschede heeft het betere veldspel en wint meer duels. Daar staat tegenover dat De Esch de betere kansen heeft in de omschakeling.

Direct na rust is het zelfs Sparta Enschede wat de 1-1 maakt. Onze jongens hebben het moeilijk. Sparta Enschede is scherper en wil meer. Het lijkt deze ploeg ook te lukken als ze zelfs op 2-1 komen.

Dat laten de jongens niet gebeuren. Langzaam wordt het spel van De Esch iets beter en daarmee komt er ook wat meer druk van De Esch. Uit een mooie combinatie van Luuk, Rinse en Nuri, mag de laatste de bal binnen schieten en staat het 2-2.

Net als beide ploegen zich opmaken voor het slotoffensief fluit de toch al niet zo sterke scheidsrechter af voor de wedstrijd.

Uiteindelijk houden we een punt over aan deze wedstrijd.