Een overwinning op RSC JO9-1, altijd fijn!

Wat alle Oldenzaalse clubs hebben als ze tegen elkaar moeten (gezonde rivaliteit, “het is toch fijn als je van Quick gewonnen hebt”), heeft de JO9-1 ook wel met de club uit Rossum. Onze trainer Jos en Levi wonen in Rossum, dus de wil om te winnen is flink aanwezig. Levi weet dit tijdens de trainingen al goed over te brengen naar de rest van het team, dus de strijd kan losbarsten. Dit gebeurt dan ook op donderdag 11 oktober 2018, thuis om 18.00 uur tegen RSC JO9-1.

De Esch start voortvarend, snel na de aftrap komt een inworp van Sem bij Janniek en de stand is 1-0. RSC wil natuurlijk ook winnen, maar zoals vanouds heeft Finn weer de nodige reddingen of de jongens van RSC schieten over of naast. Dat over of naast schieten is ook meerder malen van toepassing op De Esch. Een uittrap van Finn komt bij Janniek. Wat volgt is een corner. De corner wordt genomen door Janniek, speelt op Levi, Levi legt af op Sem, maar Sem schiet helaas over. Niet veel later weet Levi een corner van RSC te onderscheppen, past op Janniek, Janniek speelt door op Sem en Sem scoort, de stand is 2-0. Wanneer Finn een scoringskans van RSC gestopt heeft, speelt hij de bal op Janniek, Janniek hoeft de bal maar een klein tikje te geven en het is 3-0. Een hele mooie aanval met Jorn, Sem en Janniek levert een inworp voor De Esch. De aanval was zo mooi om te zien, dat had echt een doelpunt verdiend, Jammer. RSC schiet vervolgens maar eens heel hard en de stand is 3-1. Het is tijd voor de 1e time out.
Het begin van de 2e 10 minuten staat voor De Esch in het teken van net niet/naast/over. We zien wel mooie aanvallen, maar het netje weten we even niet te vinden. Onze sterke verdediger – Kay – komt ook nog in scoringspositie. Jammer dat het hem niet lukt. Ook voor RSC geldt dat het wat minder gaat en deze fase van de wedstrijd is dan ook rommelig. Ook tijdens een mindere periode weten beide teams te scoren. Levi legt een bal iets terug op Jorn, Jorn haalt uit en het is 4-1. De 4-2 komt op het scorebord door een afstandsschot van RSC. Vanaf de aftrap neemt Levi de bal mee en scoort, de stand is 5-2. Het is tijd voor de rust.

Het spelt gaat tijdens het 3e kwartje op en neer. Een redding van Finn belandt op de lat, via deze lat komt de bal terug in het veld en RSC weet te scoren, het is 5-3. Onze verdedigers Bryan, Jorn en Kay leveren goed werk, de aanvallers Janniek en Brian komen meerdere malen in scoringspositie, maar er vallen geen doelpunten. Wanneer Bryan de bal afpakt, deze aan de voet meeneemt naar voren, aflegt op Janniek, weet Janniek het netje wel te vinden, het is 6-3. Direct daarna is het ook al weer 6-4.  De 7-4 komt als volgt tot stand: Jorn past de bal vanuit rechtsachter op linksvoor (Brian), Brian schiet, maar de keeper heeft de bal. De keeper schiet uit, Janniek krijgt de bal bij Bryan en Bryan haalt uit, heerlijk! We mogen weer even rusten. De laatste 10 minuten starten we weer goed. Iedereen werkt hard (met vooral een compliment voor Kay, die heerlijk staat te verdedigen en vervolgens de bal doorspeelt naar vrijstaande medespelers), de boys laten wederom zien het samenspel al vrij goed onder de knie te hebben, maar de finishing touch (kers op de taart) blijft deze wedstrijd achterwege.  RSC weet nog 2 keer te scoren en de eindstand is bepaald op 7-6. Ook deze wedstrijd wordt afgesloten met een penaltyreeks.

Jongens, wat gaan jullie lekker. Zo blijven doorgaan en we gaan hele mooie wedstrijden zien dit seizoen!