Een koude, succesvolle voetbalochtend voor JO15-1

13 April 2019 11:15 u ZVV De Esch JO15-1, Tubanters JO15-1

Het heeft vannacht gevroren en het is daarom ook een koude ochtend.
Gelukkig begint de wedstrijd niet al te laat zodat onze jongens niet te lang in bed hoeven te blijven liggen. Het zou dus zo moeten zijn dat ze fit aan de wedstrijd starten.

Bij aankomst bij de Esch zien we een oude bekende aan komen fietsen, fijn dat Roy Olde Dubbelink weer aanwezig is om de gele kanaries te ondersteunen. Die hebben we gemist bij de wedstrijden. Wellicht ligt hier ook een goede motivatie voor de jongens.

De wedstrijd begint onrustig van beide kanten waarbij beide teams het spelletje niet echt onder controle hebben. Slordig passen, teveel spelers bij elkaar. Tommy stuurt Job P. weg die zijn snelheid weer inzet maar helaas de tegenstander zit er net tussen en het is een ingooi voor de Esch. De ingooi
wordt vervolgens gewoon naar de voetbalschoen van de tegenstander gegooid. Niet veel later wordt er een mooie pass op Huub gegeven maar helaas buitenspel. Niet veel later vecht Niek voor de bal maar met drie tegenstanders bij je is dat heel moeilijk, Niek blijft geblesseerd liggen. Het spel gaat gewoon verder en vervolgens wordt de bal dan toch maar uit het veld gespeeld. Alfred gooit vervolgens wat Lourdeswater over de knie van Niek en gelukkig kan Niek daarna weer meedoen.
Daarna volgen er nog twee afstandsschoten van de Esch die helaas niets uithalen. Dan krijgt Niek een mooie pass en stormt Niek richting het doelgebied, wat volgt is een mooi schot die helaas de paal raakt. De Esch geeft goed druk en er zit een mooie opbouw in het spel, ze werken goed samen. Huub krijgt de bal mooi mee en heeft tijd en ruimte maar helaas schiet hij te snel richting het doel en haalt de actie niets uit. Volgens de muppets van de Esch (Roy P. en Roy K. gaan alle acties door het centrum, de buitenkanten moeten veel meer benut worden, daar ligt immers de ruimte!) Voor Jasper is het dan genoeg geweest en hij komt van eigen helft op snelheid, passeert wat tegenstanders gaat door en door maar te ver door…..zijn vader roept luidt ; afspelen Jasper! Een bal die bedoelt was om
rustig terug te spelen wordt door de tegenstander onderschept en er volgt een schot op het doel van Thomas. Thomas heeft een mooie redding, pfff, stel je toch voor dat de tegenstander in deze fase scoort. Kyan verdedigt strak achterin zodat het gevaar daar iedere keer weg wordt gehaald. Dan
vallen twee spelers op de grond, een tegenstander en Tommy. Tommy heeft in het duel de tegenstander meegenomen en daar is de tegenstander niet van gediend. Hij staat met zijn hoofd tegen het hoofd van Tommy en beide spelers krijgen een gele kaart. Niet veel later volgt er nog een handsbal op de rand van het strafschop gebied van de Esch maar gelukkig komt er niets uit voor de tegenstander. Huub heeft nog een mooie actie richting het doel van de tegenstander maar er is geen vervolg.

Rust, de conclusie van de supporters is dat er in ieder geval weer pit in het team zit. Nu alleen de afronding nog. Na de rust heeft Tijn een nieuw broekje aan waardoor er toch misschien wat meer bewegingsvrijheid komt voor Tijn.

Jasper heeft er weer zin in er komt weer een fantastische rush vanuit eigen helft maar helaas is de vervolgactie van de Esch niet goed. De acties gaan de andere kant op en de tegenpartij krijgt een vrije trap die richting onze keeper Thomas gaat en gelukkig ook deze bal pakt Thomas weer. Scherp! Wat daarna volgt is weer een fantastische redding van Kyan waarop zijn vader luidkeels roept…..kom op de Esch! Wat een geluidsvolume weer, heerlijk, dit geeft de burger weer moed. Job P. komt nog weer mooi met een actie voor het doel…een schot….mis, helaas. Wanneer lukt het dan nu wel voor de Esch? En ja hoor, daar komt ie dan, een pass van Tommy naar links naar de weggestuurde Jop P die fraai scoort. Eindelijk 1-0. Alfred grijpt kort daarna in om er voor te zorgen dat de 1-0 gehandhaafd kan worden. Er volgt nog een variatie van een vrije trap, die goed ingestudeerd is maar nog niet
succesvol is, de bal komt bij Dilyan maar daarmee stopt de actie. Er volgt nog één gevaarlijke actie van de tegenstander die ook weer door Thomas gepakt wordt. Het eindsignaal klinkt. Drie punten in de pocket.

We hebben een leuke wedstrijd gezien waarbij de Esch veel balbezit had maar niet scherp genoeg was in de afronding. De jongens hebben allemaal goed samengewerkt, complimenten. Op naar de wedstrijd van woensdag 17 april.

Alecx Franken