Een heerlijke overwinning voor de JO9-1.

Zo snel mogelijk na het inzenden van de juiste oplossing*, wordt het volledige verslag geplaatst :-).

* eline1208kuipers@outlook.com

Na een weekje wachten en het geven van enkele hints werd de goede oplossing per mail verzonden . . . . . . Het juiste antwoord: EEN HEERLIJKE OVERWINNING!

Het verslag ->

Hoe gespannen de boys vorige week nog waren voor de wedstrijd tegen SDC, hoe precies het tegenovergestelde was het deze week. Ze hadden tenslotte al dik gewonnen tijdens de bekerwedstrijd tegen Quick JO9-4, dus dit was een makkie, volgens de boys . . .
Het is echter Quick die op zaterdagochtend 15 december 2018, 8.30 uur het initiatief neemt tijdens deze wedstrijd. Zij hebben gelijk 3 goede kansen, maar die worden natuurlijk gered door Finn. Oeps, dit hadden de boys niet verwacht . . . . Ze schakelen snel, zetten er een tandje bij en de 1e mooie aanval is een feit. De kansen liggen nu bij De Esch. De stand komt toch op 1-0 door een doelpunt van Quick, ff een verdedigend inschattingsfoutje van Jorn. Kan gebeuren Jorn, nu gewoon je best blijven doen. Het is tijd voor de 1e time out. Vanaf het 2e kwartje zien we alleen maar mooi voetbal van De Esch. Kay verdedigt supergoed, speelt rustig de bal naar een medespeler en vanuit daar gaat het samenspel verder. Prachtig! Een verre uittrap van Finn komt bij Janniek en de stand is 1-1. Quick gaat de strijd goed aan en creëren enkele kleine kansjes. Helaas voor hen, heeft Finn ze allemaal en onze boys zijn een team door samen aan te vallen, maar zeker ook met z’n allen te verdedigen. Een handsbal levert een penalty voor De Esch op. Janniek gaat erachter staan en dan is het 1-2.
Finn past even later rustig op de breed staande Sem, Sem speelt door op Levi, Levi legt af op de vrijstaande Janniek en de stand is 1-3. Zo simpel kan het spelletje zijn, een genot om naar te kijken. De boys mogen even rusten.

Brian speelt een super wedstrijd!! Hij laat technische hoogstandjes zien en weet daarna de bal goed voor te geven. Helaas levert dit de 1e keer geen doelpunt op. Een uittrap van de keeper van Quick komt bij Bryan en met een lobje scoort Bryan, het is 1-4. Nu komt er een moment waarop de boys laten zien wat ze op de training geleerd hebben: Kay legt af op Jorn, Jorn speelt door op Brian, Brian zet voor op Janniek en Janniek scoort, het is 1-5. Zo ontzettend prachtig, een superapplaus waard!
Ik schreef het al eerder: “Brian is op dreef”. Hij geeft weer een mooie voorzet en de stand is 1-6 (helaas is het mij even ontgaan wie het doelpunt scoorde . . . flabbergasted door de mooie aanval :-)). Een wonderschoon doelpunt van Jorn ontgaat me dan weer niet, hihi. Hij schiet en de bal raakt zelfs het net niet, via het hoekje van de palen stuitert de bal het veld weer in, maar het is wel raak, de stand is 1-7. Zulk mooi voetbal, daar moeten we even van bijkomen, het is tijd voor de 2e time out. Tijdens de laatste 10 minuten gaat De Esch door met mooi voetballen. Een hard schot van Levi brengt de stand op 1-8. En wederom een opbouwende aanval vanuit de verdediging, met een voorzet van Brian op Bryan, levert het 2e doelpunt voor Bryan op. De stand is 1-9. Brian pakt deze wedstrijd zijn welverdiende doelpunt mee, een uittrap van Finn komt bij Bryan, hij legt af op Brian en de stand is 1-10. Het 11e doelpunt is het 2e doelpunt van Brian, lekker! De stand is 1-11. Vanaf de aftrap pakt Jorn de bal af, haalt uit en de stand is 1-12. Ook Quick weet nog te scoren, een afstandsschot levert de 2-12 op het scorebord op. Dit is ook de eindstand.

Een heerlijke overwinning voor onze boys. Heel mooi voetbal, hard werken en het overzicht houden, GENIAAL!

Dit was de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Nu ff geen training. Wel een zaaltoernooi op 30 december 2018.

Voor nu dus fijne feestdagen!!