Een heerlijk voetbalweertje voor JO15-1

Zaterdag 3 november 2018, 11:15 uur Quick JO15-2, ZVV De Esch JO15-1

Zaterdagochtend, volle zon en 2 graden, kortom heerlijk voetbalweer. Vandaag staat de wedstrijd Quick JO15-2 De Esch JO15-1 op het programma.
De warming-up voor de jongens begint in ieder geval goed, gezamenlijk op de fiets naar Quick. Bij aankomst zie ik dat de jongens van de Esch nog fanatiek hun programma aan het afdraaien zijn terwijl de jongens van Quick al lekker warm in de kleedkamer zitten.

Er staan weer genoeg supporters van de Esch aan de kant, vaders & moeders, opa’s en oma’s dus dat is al een goede motivatie voor onze jongens om eens even iets te laten zien. Patrick K, onze vlagger toont ons hoe je op de juiste manier moet vlaggen. Met één actie ligt de vlag al op de grond waarbij hij de stok nog in de hand heeft. Ook Patrick heeft er dus zin in. Alfred gaat met zijn jongens de kleedkamer in en vraagt ons om even op de spullen (waterkrat etc.) te passen die nog op het veld liggen. Ja, samen moet je het doen dus ook dit geeft vertrouwen.

De kleur geel staat de jongens toch weer mooi met dit super weertje. Tommy geeft de aanvoerder van Quick een stevige hand en om 11.19 uur start de wedstrijd. Kom op de Esch!

Om 11.23 uur volgt er een mooie aanval over meerdere schijven (bedankt Rick) waaruit een hoekschop volgt voor de Esch. Mart neemt met zijn roze schoenen de hoekschop en helaas mist Tijn net de bal. Niet veel later volgt er aan de andere kant weer een hoekschop die kort genomen wordt (daar houd ik persoonlijk nooit zo van) maar helaas niet succesvol. Alfred is zijn bank al afgekomen en coacht vol passie net als Ten Hag zijn team.

Om 11.27 uur volgt er een goede aanval van Quick die op de lat beland. Vanuit daar gaan de acties verder en krijgt Jayden de bal mooi mee en hij is sneller dan zijn tegenstander. Net voor het doelgebied wordt hij neergehaald door de tegenstander waarop de tegenstander een gele kaart krijgt (zonder gevolgen) en wij een vrije trap. Mart neemt deze vrije trap maar helaas, de actie loopt op niets uit.
Het spel gaat daarna een beetje heen en weer en wij kunnen de bal niet goed aan de voet houden, er volgt om 11.43 uur nog een schot op het doel van Thomas maar ook Quick is niet succesvol. Naast mij hoor ik een voetbalvader van de tegenstander zeggen “blijf oorlog maken” volgens mij bedoelt hij daarmee blijf vechten voor de bal en dat doen beide partijen in ieder geval. Het is in ieder geval een lekkere derby. Niet veel later volgt er nog een hoekschop van Jayden waarbij Tijn de bal via een hakje doorgeeft maar helaas geen vervolg.

Om 11.51 uur heeft onze keeper Thomas nog een mooie redding in zijn doelgebied. Één van de spelers van Quick roept daarop naar een medespeler “Kom eens op zeg, de keeper bijt niet!”
De acties blijven een beetje heen en weer gaan en om 11.53 uur zie ik dat Jayden even een extra pufje nodig heeft voor zijn acceleratie. Aan de kant vragen we ons af of het nog geen tijd is want we voelen een beetje meer druk en helaas op 11.56 uur ligt de bal er in voor Quick, 1-0. En natuurlijk, niet veel later is het rust.

Vol goede moed komen onze jongens weer uit de kleedkamer en de wedstrijd gaat om 12.13 uur de tweede helft in. Om 12.15 uur volgt er weer een goede redding van Thomas en twee minuten later werken Tommy en Thomas goed samen en voorkomen een doelpunt. Quick voert de druk op en om 12.22 uur is er weer een schot op ons doel.
Een beetje paniekvoetbal volgt, Job Postma is er wel een beetje klaar mee en start vanaf eigen doelgebied een rush waarbij hij minstens drie tegenstanders voorbij speelt en de vaart er goed in zit. Niet veel later om 12.29 uur raakt een roze schoen de bal goed en met het gevolg dat de bal vanaf een mooie afstand over de keeper in het doel gaat. Klasse Mart 1-1!

We voelen dat we het kunnen en zijn weer wat vaster aan de bal. Kyan zet wat druk op de bal en de tegenstander en de bal komt mooi bij Huub maar de aanval komt daarna niet veel verder. Om 12.33 uur schiet Quick richting het doel van Thomas maar de bal wordt eenvoudig door onze keeper opgepakt. Jayden krijgt daarna nog mooi de bal aangespeeld maar helaas ondanks zijn snelheid wordt deze aanval in de kiem gesmoord door Quick. Wat daarna volgt is onrustig voetbal aan de kant van de Esch waarbij we de bal maar niet aan de voet kunnen houden en te snel kwijt zijn of te snel naar voren schieten zonder succes. Maar gelukkig hebben wij Job P., jongen wat heb jij gestreden, de bal afpakken van Quick en meenemen in de aanval en vervolgens weer terug rennen om ook de bal verdedigend weg te werken. Even dachten we dat je in ons doelgebied bleef liggen omdat je zoveel gegeven had maar gelukkig stond je snel weer op. (Karin en Roy, wat geven jullie Job te eten?)

Om 12.39 uur ligt Niek in één keer op de grond, we weten niet goed wat er gebeurd is maar de scheidsrechter legt het spel even stil en doet navraag. Vanaf de kant kun je aan de lichaamstaal van één van de tegenstander zien dat hij er in ieder geval iets mee te maken heeft maar uiteindelijk volgt er geen sanctie. Op één of andere manier krijgt de tegenstander daarna de bal uit maar de Esch protesteert genoeg zodat ze de bal alsnog uit mogen nemen. Zo moet dat jongens, opeisen die bal. Maar we kunnen de bal niet meer goed rondspelen. Kyan heeft nog weer een mooie sliding waarbij hij op de grond zijn gevecht nog doorzet, zo hoort het. Om 12.43 uur is er nog een mooie aanval van de Esch die helaas afgestopt wordt, vanuit daar volgen er acties van Quick en niet veel later scoort Quick 2-1. Job P. zet zijn sprintacties nog even door. Huub neemt om 12.45 uur nog een vrije trap maar wat volgt is een goede redding van de keeper van Quick.

Het is goed te zien dat we nu een aanvalsvak en verdedigingsvak (net korfbal) hebben en geen middenveld meer er is helaas geen aansluiting meer. Je voelt aan de kant nu goed dat Quick de wedstrijd een beetje overneemt en om 12.48 scoort Quick 3-1.

Thomas, Tommy, Jasper, Job P., Kyan, Stijn, Dilliyan, Mart, Job K, Niek, Tijn, Jayden en Huub jullie hebben allemaal weer jullie best gedaan en jullie hebben niet voor niets zoveel supporters langs de kant staan. Op naar de volgende wedstrijd, Forza de Esch!

Groet van een voetbalmoeder (Alecxandra Franken).

P.S. Tijn en Niek, jullie krijgen weer een extra punt op jullie rapport.