Een gelijkspel tegen Sparta Enschede JO9-2.

Pfff, de herfstvakantie mag wat mij betreft afgeschaft worden . . . ., hihi. Al heel vroeg in het seizoen inventariseren wie er allemaal wel of niet is en dan ook nog in overleg met het wedstrijdsecretariaat om de wedstrijden te verplaatsen . . . . Voor de JO9-1 resulteert het in ieder geval in 2 avondwedstrijden, waarvan op donderdag 4 oktober 2018 de 1e is gespeeld en wel tegen Sparta Enschede JO9-2.

–

Gelijk vanaf het begin is al te zien dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn. Een hele lange tijd gaat de wedstrijd gelijk op met kansen voor beide teams. Hele goede kansen zelfs, maar gelukkig voor ons is Finn alert en heeft ontzettend goede reddingen. De keeper van Sparta echter ook, helaas voor ons. Levi maakt toch zijn 1e doelpunt en de stand is 1-0.  Vlak daarna is het tijd voor de 1e time out. Ook tijdens de 2e 10 minuten gaan beide partijen vol in de aanval. De verdedigers moeten flink aan de bak en dat doen ze heel goed, want er vallen geen goals, mede dankzij de ontzettend goed keepende Finn. Het is weer een hele mooie wedstrijd om naar te kijken. Een redding van Finn levert een hoekschop op voor Sparta en zij scoren, het is 1-1. Jorn is lekker op dreef vandaag en verdedigt goed, neemt de bal vanuit achteren mooi mee naar voren, legt af op Levi en Levi scoort, het is 2-1. Het is tijd voor de rust.

Het begin van het 3e kwartje is voor Sparta, want het is snel 2-2, 2-3 en 2-4. Onze jongens worden weer wakker en zetten er een tandje bij. Brian legt af op Bryan en Bryan scoort ook deze wedstrijd, het is 3-4.  Ik val een beetje in herhaling, maar het is weer Finn die zo super goed keept. Hij heeft 2 fantastische reddingen achter elkaar!! Daarna letten Kay, Bryan en Sem goed op, door de bal snel naar de voorhoede te spelen. Helaas weten Janniek en Brian het netje nog niet te vinden, maar ook zij werken keihard.  Een bal van Sem die netjes afspeelt op Janniek, die weer aflegt op Brian eindigt in een corner voor De Esch. Deze neemt Sem en de bal komt bij Bryan, hij scoort zijn 2e en de stand is gelijk. Gelijk vanaf de aftrap legt Janniek super goed af op Sem en Sem weet hier wel raad mee, hij scoort, de stand is 5-4.  Sparta maakt weer gelijk, zooooo spannend allemaal, niet goed voor de gemoedstoestand van het publiek 🙂 :-). Het is tijd voor de tweede time out. Onze boys gaan de laatste 10 minuten vol voor de winst, dat levert hard werken op en mooi voetbal. Top! Janniek pakt zijn doelpuntje mee en de stand is 6-5. Het samenspel is ook deze wedstrijd weer van toepassing en levert kansjes op die helaas niet resulteren in doelpunten. Sparta laat ook mooi voetbal zien en, zoals al eerder gezegd, zijn beide teams echt aan elkaar gewaagd. Een mooi doelpunt van Sparta maakt de stand gelijk, het is 6-6. Janniek pakt de bal van zijn tegenstander af, haalt uit en de stand is 7-6. Sparta maakt nog gelijk en dat resulteert in een einduitslag van 7-7.

Wat mij betreft een terechte uitslag. Beide teams lieten erg goed voetbal zien, mooie aanvallen en goed verdedigen/keepen. De coach van Sparta was – net zoals Job en Jos – ook al bezig om positievoetbal te realiseren. Dit levert dus nu al mooi voetbal op om naar te kijken en teams die aan elkaar gewaagd zijn. Heerlijk!! Zo moet het voetbal zijn!