Een avondje BWO voor JO15-1

Maandagavond 11 februari 2019: het is 19.00 uur als de wedstrijd begint.

We hadden natuurlijk lekker warm in de kantine van BWO kunnen gaan kaarten op de kaartavond. Maar ja, als bij het Jokeren de jokers al uit het pakje zijn gehaald, dan kunnen we beter voetbal kijken.

En daarom: direct na de aftrap wilden beide teams de punten binnen slepen en lieten zien wat ze konden. Na slechts 4 minuten kwamen we al op voorsprong door een mooie steekpass van Niek op Job P. die de bal goed in het netje kon werken, 0-1. Echter lang duurde de voorsprong niet, BWO kwam met een actie over links door en maakte de gelijkmaker 1-1.
Er werd hard gewerkt door de jongens en de verdiende 1-2 volgde dan ook in de 17e minuut met een fraai doelpunt van Jayden. Ja, de eerste helft was er eentje waarin veel gebeurde en het publiek het ondanks de kou naar zijn zin had. 3 Minuten later liet ook Jayden zien dat hij een mooie steekpass kan geven op Job P, die wederom een doelpunt op zijn naam zette 1-3. Maar ook BWO liet zien dat ze konden voetballen en Jasper liep de tegenstander in de 16 meter nogal fors omver: penalty. Deze werd keurig door Thomas gestopt echter was BWO oplettender dan De Esch en schoten ze de rebound erin 2-3. Vlak voor rust kwam helaas ook nog de onnodige gelijkmaker 3-3.

Na de rust zag het spel er anders uit en waren beide ploegen onrustig en minder nauwkeurig. BWO kon gemakkelijk tot onze helft komen en zo kwamen er nog een aantal spannende momenten voor het doel van Thomas, maar hij hield echter de 2e helft het doel prima schoon en kwam een aantal keren goed uit. Desondanks belande de bal tot 2x toe op het dak van het doel.
Maar ook wij kregen nog een aantal goede kansen, die helaas niet tussen de palen belanden. Volgens sommigen werd ons nog een penalty onthouden door een handsbal in de 16. Ook schoot Mart nog hard op de kruising. Ik denk dat de palen nog trillen, maar helaas het mocht niet baten en de stand bleef zoals deze ook in de rust was.

Jammer dat we de 2e helft het niveau van de eerste helft niet konden vasthouden. Kunnen we dit in de komende wedstrijden wel dan zullen er nog veel punten door De Esch worden binnengesleept. Want hard werken kunnen we wel hebben we gezien!

Miranda Bruins