Degelijke overwinning zvv De Esch JO11-2 op Tubantia JO11-2

Zaterdag 7 oktober 2017

Vroeg in de ochtend vertrekken we deze keer richting Hengeloooo, om het op te nemen tegen Tubantia. Een geheel nieuwe tegenstander voor ons. Aangekomen op het sportpark blijkt dat we op het hoofdveld, voor de tribune mogen spelen. Mooier kan niet zou je denken, maar de spelers van De Esch zijn er wat gelaten onder. Ook bij de warming up spat het er niet vanaf. Het lijkt erop dat de jongens er toch wat aan moeten wennen dat het nog vroeg, donker, fris en regenachtig is.

Luuk is helaas niet in staat om te voetballen, maar is wel gekomen om zijn maatjes aan te moedigen.

Hand erop!

Vanaf het begin van de wedstrijd heeft De Esch het balbezit, maar echt overtuigend is het niet. Het beetje extra in de duels en het samenspel ontbreekt. Tubantia voetbalt goed mee en weert zich prima. De eerste grote kans is ook voor de ploeg uit Hengeloooo en Sen moet zich strekken om een tegendoelpunt te voorkomen. We zijn achterin dus gewaarschuwd!

Opbouw van achteruit

Bart en Stijn moeten de jongens even bij de les houden, maar dan krijgt De Esch ook langzaam wat meer grip op de wedstrijd. Teun zet achter in de stofzuiger aan en Nuri verdeelt het spel voorin.

Er volgen een aantal mooie combinaties tussen met Nuri en Roan, waaruit we de eerste kansen krijgen.

Roan op het doel van Tubantia af

We zijn al aardig in de eerste helft gevorderd als via een één twee tussen Quinten en Nuri de bal bij de meegelopen Roan komt. Zijn schot gaat met enig fortuin langs de keeper en zo staat het dan 0-1. Niet onverdiend, maar vanzelf ging het ook niet.

Duwe jonghe

In de rust hebben we het over inzet, beleving en het zijn van een team. Het mag allemaal wat scherper en sneller. Deze boodschap lijkt binnengekomen als De Esch gelijk een grote kans krijgt, maar deze net niet weet te verzilveren. Maar ook Tubantia heeft nog niet opgegeven en ook Sen moet handelend optreden bij een uitbraak. De wedstrijd is nog lang niet beslist!

Toch is De Esch wat feller in de duels, bewaart het meer de rust bij balbezit en wordt de ruimte gezocht voor de passing.

Balbeheersing Naud

Het is Teun die van achteruit de bal bij Nuri weet te krijgen. Nuri maakt een actie op de achterlijn en geeft hard voor. Via de scheendekker van Naud komt de bal bij de doorgelopen Teun uit, die de bal achter de keeper puntert: 0-2.

Hier heeft Tubantia het moeilijk mee. De Esch weet druk te houden en de tegenstander wat meer op eigen helft vast te zetten.

Druk op de bal

Het is Rinse die ziet dat de keeper van Tubantia wat ver voor zijn goal staat en met een bekeken schot denkt te scoren. De keeper weet echter de bal nog net voor de lijn te keren, maar deze keer is het Quinten die goed oplet en de bal alsnog over de doellijn werkt: 0-3.

Het voordeel van een eerste helft waarin we niet alles hebben gegeven, is dat de jongens deze keer in de tweede helft nog wat energie over hebben.

Pass Roan

De Esch krijgt een corner, die door Nuri wordt genomen. Nuri ziet de keeper wel heel erg naar voren staan en besluit de bal laag over de grond in één keer in het doel te schieten: 0-4.

De Esch krijgt nog wat mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar het is Tubantia dat de 1-4 scoort met een strak laag schot in de hoek.

Een degelijke overwinning voor onze jongens.

In het kader van de ‘week van de scheidsrechter’ krijgt de scheidsrechter nog een mooie attentie aangeboden van De Esch, door aanvoerder Fedde.

Week van de scheidsrechter
Fedde overhandigt de attentie