De klim naar boven gaat gestaag verder voor JO13-1

Zaterdag 28 april 2018, 11:00 uur ZVV De Esch JO13-1, Avanti JO13-1

Vandaag de 1e zaterdag van de meivakantie. We missen daarom Bram, Kyan en Casper. Gelukkig is er vervanging gevonden in Valentijn en Temwani van JO11-1. Deze jongens zullen vandaag hun eerste competitieminuten op een heel veld gaan voetballen.

Voor de wedstrijd begint moeten eerst de grote doelen (weer) van het veld geruimd worden. Er wordt mij verteld dat dit eigenlijk de taak is van de eerste selectie op de donderdagavond. Bij deze dan maar een oproep: ‘Heren selectie, graag het veld na de training netjes achterlaten. Jullie ook!’

De wedstrijd begint op tijd, iets voor 11 klinkt het fluitsignaal. Peter Donker trekt vandaag de sprintjes langs de lijn als vlagger.
Onze jongens hebben er zin in en zitten gelijk op de bal (niet te letterlijk nemen….).
Na 4 minuten gooit Job in op de helft van Avanti. Niek neemt de bal perfect aan, heeft controle en schiet zo ineens de 1-0 binnen (door de benen van de keeper, altijd net wat leuker als doelpuntenmaker).
Hierna volgen meerdere kansen, maar niets raakt doel. De 1e helft speelt bijna alles zich af op de helft van Avanti. Avanti heeft één schot op ons doel gehad. We blijven druk uitoefenen, maar tot scoren komt het niet meer. Er had meer ingezeten tot nu toe.

Wanneer de 2e helft begint zien we dat Valentijn mee het veld op komt. Stijn heeft last van zijn hak en kan helaas niet verder spelen. Na een paar minuten mag ook Temwani zich warm gaan lopen. Na ruim 5 minuten in de 2e helft gespeeld te hebben mag ook Temwani laten zien wat hij kan.
De 2e helft verloopt anders dan in de 1e helft. We spelen slordiger, het verveeld soms zelfs een beetje om naar te kijken. Halverwege de 2e helft lukt het ons gelukkig wel om de voorsprong te vergroten. Jayden heeft de 2-0 op zijn naam gezet. Dat geeft wat lucht.
De verdediging staat vandaag, ondanks het ontbreken van een paar vaste verdedigers, goed zijn mannetje. Zowel Temwani als Valentijn laten zien klaar te zijn voor de overstap naar het grote veld. Het is niet dat ze voor niets op staan gesteld, ze zijn onderdeel van het team en doen goed mee.
Eén van onze spelers heeft last van zichzelf en filtert dit op het hele team. Jammer om te zien en niet nodig. Avanti krijgt hierdoor meer ruimte.
Dan gaat het toch nog mis. Zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd miscalculeert Ruud zich met een kopbal op Thomas. Hiervan profiteert een aanvaller van Avanti. Thomas heeft er niets tegenin te brengen en de 2-1 is een feit. Hierdoor worden de laatste minuten nog spannend ook. Weten we de voorsprong te behouden?
Gelukkig wel!  is de eindstand van vandaag.

Over 2 weken mogen we op bezoek bij Rigtersbleek. Een bekende ploeg voor ons. Dit wordt de 3e wedstrijd binnen een jaar tegen hen. De 1e hebben we gewonnen, de 2e was voor Rigtersbleek en bleek voor ons zelfs de ommekeer in onze positieve flow voor de winterstop.
Ik ben benieuwd wat 12 mei gaat brengen. Voor nu fijne vakantie allemaal!