De Esch JO9-3 wint ook 3e competitiewedstrijd met 6-7 van KVV Losser JO9-2

Vandaag (zaterdag 7 oktober 2017) mogen we iets langer uitslapen. De wedstrijd begint namelijk om 9.30 uur. Om 8.45 uur vertrekken dus.  Wanneer de boys in de kleedkamer zijn, worden ze eerst nog verwend. Ze krijgen namelijk een compleet nieuw trainingspak, gesponsord door Autorijschool Van Berkum. Top!! Hier blijven de jongens mooi wam in.

Een fotoreportage waarin de spelers dit mooie pak showen, volgt natuurlijk nog.

Vlak voor de wedstrijd begint, laat Job met behulp van bidons nog even de opstelling zien. Goed idee Job, visualisatie werkt altijd. Brian mag deze wedstrijd beginnen als keeper en Janniek neemt plaats op het kratje met de bidons (je medespelers moet je natuurlijk wel beschermen). Het begint gelijk goed voor De Esch, want Sem weet de 0-1 te scoren (de mama van Sem is toeschouwer en het is duidelijk dat Sem dit doelpunt voor haar heeft gemaakt, zooooo lief). Losser laat dit natuurlijk niet op zich zitten en er volgen vele kansen voor hen. Brian weet een poging tot scoren te redden, ze raken de lat en een keihard schot gaat gelukkig naast. Ook De Esch weet nog wel voor de goal te komen, door een rush van Levi, samenspel tussen Kay en Sem en een afstandsschot van Bryan, maar helaas belandt geen enkele bal in de netten. Als KVV dan 2 keer naast schiet, weet Sem bijna te scoren, maar een veldspeler van KVV weet dit te voorkomen. Jammer! Het lukt KVV even later toch te scoren en de stand is 1-1. De Esch gaat vol in de aanval. Een corner, schoten van Levi en Jorn en een bijna goal van Sem helpen ons helaas niet aan de voorsprong. Jorn vindt het dan wel mooi geweest en haalt vanaf afstand uit, yeah 1-2!! Vlak hierna volgt de time-out.

Sem mag nu gaan keepen en Levi mag zijn mooie nieuwe lekkere warme trui aan gaan trekken. Sem heeft een mooie redding. Vlak daarna in 1e instantie nog een mooie redding, maar KVV weet van de situatie gebruikt te maken en toch de gelijkmaker te scoren. Deze verslaggeefster moet eerlijk bekennen dat KVV in de volgende fase van de wedstrijd wel iets beter is, maar zij weten niet tot scoren te komen. Dit laat dan ook wel weer zien dat onze verdediging en dan vooral Bryan hun mannetje weet te staan. Er is nog een kansje voor Kay, maar De Esch komt in aanvallend opzicht even niet in het spel voor. Dat moet anders kunnen, denkt Janniek en hij neemt de bal vanuit achteren met een mooie rush mee naar voren en weet op doel te schieten. De keeper redt, maar in de rebound weet Jorn toch uit te halen en het is 2-3! Dit geeft even wat lucht, maar KVV weet toch te blijven aanvallen. Kom op De Esch, jullie moeten met z’n allen blijven verdedigen!! Janniek komt vervolgens toch nog tot een schot op goal, de afvallende bal is voor Brian en hij weet er een corner van te maken, die helaas niets oplevert. Een afstandsschot van Bryan wordt gepareerd door de keeper, maar Janniek vangt de bal op en scoort de 2-4! Het is rust, even bijkomen hoor :-).

Sem blijft keepen en Kay mag even langer tot rust komen. KVV pakt de aanval weer op en scoort de 3-4. Even later volgt de 4-4. De toeschouwers zijn ervan overtuigd dat de bal via de buitenkant van het zijnet in de goal belandt, maar de jongens van De Esch nemen de aftrap. De KNVB wil met de sinds dit seizoen nieuwe spelwijze (geen scheidsrechter meer, kleiner veld en 6 tegen 6) de jongens meer laten voetballen en beslissingen zelf laten nemen, dus er wordt lekker door gevoetbald. De stand is weer gelijk. Een pass van ver op Levi wordt door Levi net naast geschoten, jammer. Als de bal door KVV over de zijlijn wordt gespeeld, schiet Janniek de bal rechtstreeks vanaf de zijlijn achter de keeper. Ook hier komt bij de toeschouwers even de vraag of dit wel reglementair is, maar de jongens van KVV nemen de aftrap en de stand is 4-5. Zolang de spelers van beide teams het er mee eens zijn, lekker laten voetballen. Heerlijk om naar te kijken, menig seniorenteam kan hier nog een voorbeeld aan nemen. Vlak voor de 2e time-out is er nog een redding van Sem.

Janniek mag de keepershandschoenen aantrekken en Bryan is wissel. Het spel gaat weer gelijk op en KVV weet de gelijkmaker te scoren. Ook komen ze voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong door een goal die per ongeluk door een speler van de JO9-3 wordt gemaakt, maar dan wel bij de verkeerde keeper. Geeft niets, we blijven gewoon lekker door voetballen. Dit doen de boys en er volgen kansen voor Levi en Brian. Inmiddels mag Bryan het veld weer in en Jorn mag de laatste minuten aan de kant staan. KVV krijgt ook nog genoeg kansen, maar goed verdedigingswerk door het hele team en een aantal reddingen van Janniek leveren geen doelpunten voor hen op. De Esch weet nog wel 2 x tot scoren te komen. De 6-6 wordt gemaakt door Kay, die de rebound mooi weet in te schieten.  Na een mooie rush van Sem en een goede voorzet van Sem op Levi, mag Levi het laatste doelpunt van de wedstrijd maken. De eindstand is 6-7.

Het blijft mooi om naar jullie te kijken jongens. Elke week wordt het spel weer een beetje beter met natuurlijk heel veel dank aan onze toptrainers, Job en Jos. Aankomende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+