De Esch 3 een jaar met ups en downs

De Esch 3 is met ingang van het seizoen 2018-2019 een nieuw senioren elftal binnen voetbalvereniging De Esch. De meeste spelers van dit elftal zijn afkomstig uit de O19 lichting, ook enkele spelers uit andere seniorenteams maken de overstap richting het nieuwe ‘opleidingselftal’. Routiniers Niek Neef, Jaap v/d Meulen en Bart Benneker krijgen de taak om wat sturing te geven aan dit elftal.

Voorafgaand aan het seizoen werd nog een poging gewaagd bij de KNVB om dit niveau team in te laten stromen in de 3e klasse. Echter werd dit verzoek niet gehonoreerd en is De Esch 3 veroordeeld tot het spelen in de 4e klasse. Ook in deze klasse zal er ongetwijfeld genoeg te leren zijn, waarbij elk individu zich verder kan ontwikkelen.

De allereerste competitie wedstrijd speelt het team pas op 5 oktober 2018, uit bij De Tubanters, de wedstrijd word met grote cijfers gewonnen, de punten van deze wedstrijd worden ons later afgenomen. Het team besluit zich terug te trekken uit deze competitie. Na dit wervelende begin breekt er een periode aan voor De Esch 3 waar het niet graag aan terug denkt. Allereerst wordt er met 2-3 verloren van PH 3, vervolgens spelen ze met 2-2 gelijk tegen PH 4 en of dat nog niet genoeg is wordt er puntverlies geleden bij AJC’96 (1-1).

Vanaf dat moment hoeven wij niet meer aan de titel te denken. En zoals al is vermeld, ook in deze 4e klasse kunnen wij voldoende leren en lopen enkele spelers met exceptionele kwaliteiten rond.

het elftal gaat echter niet bij de pakken neer zitten maar pakt de draad weer op. In de december maand blijft het team ongeslagen, uit bij Drienelo wordt met 0-9 gewonnen en de derby thuis tegen FC Berghuizen eindigt in 1-0 winst.

Het voetballen in deze klasse is wel wennen voor de jongens. Bijna elke speler is afkomstig van een selectieteam, waarbij er elke zaterdag een wedstrijd op het programma stond. Nou daar is in deze klasse alles behalve sprake van. Het zij zo, we moeten het er mee doen!

Om de vrije zaterdagen maar op te vullen worden er de nodige teambuilding activiteiten gedaan. In het nieuwe jaar bezoekt het team ZERO55 in Enschede voor een potje karten. Dat het met de (onderlinge) sfeer wel goed zit, valt hierin ook weer te zien.

Ook de positieve lijn qua overwinningen krijgt een vervolg. In het nieuwe jaar moet allereerst het Manchester City van het Oosten (SVZW) eraan geloven. De Esch wint in Wierden met 1-5, ook de week erop in Borne moet de keeper van de tegenstander 5x vissen, dit maal 0-5. Op 16 februari wint de Esch ternauwernood met 2-1 bij De Zweef in Nijverdal, wat goed voetbal was absoluut geen sprake, wel 2 sprankelende doelpunten en 3 punten.

Hierna breekt de carnavalsperiode aan, waarin De Esch 3 onder leiding van prins Jesse de binnenstad van Oldenzaal op de kop zet. Na het feest gedruis, gaat de focus op PH 4, de jongens willen zich revancheren voor het dure puntverlies eerder dit jaar. Na een vroege achterstand herpakt het team zich en wint dik en dik verdiend met 1-5.

De Esch 3 brengt zich door al deze overwinningen weer terug in de titelstrijd. Helemaal wanneer er met maar liefst 9-0 gewonnen wordt van SVZW en ook NEO de pijnbank opgaat 7-0.

De Esch 3 laat in deze 2e fase van het seizoen zien naar een goed niveau te zijn gegroeid. Nu is het zaak om dit vast te houden, we hebben alles in eigen hand.

Op 13 april spelen we uit bij FC Berghuizen, ook deze horde wordt genomen, De Esch 3 wint met 1-4.

Ondanks het feit dat PH 3 ook alles blijft winnen en daarbij heel veel doelpunten maakt (of opschrijft), blijven we in de titel geloven.

Echter komt aan al deze titelaspiratie abrupt een einde. De Esch verliest met 2-1 in Rijssen en helpt PH 3 daarmee in het zadel. Zo dicht bij en tegelijkertijd zo ver weg!

We moeten concluderen dat we onze meerderen moeten erkennen aan PH 3. Zij zijn het meest constant geweest en daarmee winnen zij de titel.

De Esch speelt echter op 25 mei 2019 nog wel tegen deze kampioen. Nadat een bakje bier wordt overhandigd, is De Esch 3 wel van plan om revanche te halen. En dat lukt, in een spannende en enerverende wedstrijd wint De Esch 3 uiteindelijk met 4-5!

Op 1 juni speelt het team de laatste wedstrijd van het seizoen. Waar in Losser nog dure punten verspeeld werden, wint De Esch 3 nu overtuigen van AJC’96 6-1.

Een seizoen met ups en downs, maar al met al kijkt het team terug op een mooi en goed eerste senioren jaar. Met name de hechte spelersgroep is fantastisch om te zien. Binnen het veld werd er voor elkaar gestreden maar ook buiten het veld wisten de jongens elkaar goed te vinden. Er werd zelfs een heuse teambespreking gecreëerd (03.30 uur Kelder).

Volgend seizoen gaan wij er weer met frisse moed tegen aan. Helaas heeft het team gedurende het seizoen wel afscheid moeten nemen van; Eldin en Jesse. Ook Marijn en Niek hebben te kennen gegeven te gaan stoppen. Niek blijft echter wel betrokken bij het team 😊.

Daarnaast maken twee spelers de overstap richting het 1e elftal: Christiaan Poos en Sil v/d Eijnde. Wij wensen beide heren veel succes en voetbalplezier toe. En jullie weten het hé jongens, jullie zijn altijd van harte welkom.

Wij zien elkaar weer in het nieuwe seizoen.
De razende reporter.

Arthur Lupker

Auteur: Arthur Lupker

Beheerder website, social media & narrowcasting