De derby, FC Berghuizen – De Esch JO15-1

Op zaterdag 11 mei 2019 mogen de boys een heuse derby voetballen, de wedstrijd tegen FC Berghuizen JO15-1 staat op het programma. We beginnen dit verslag met een woordzoeker. De oplossing verwijst naar het einde van dit verslag . . . .Maar laten we beginnen met een verslag van de wedstrijd:
Deze verslaggeefster zoekt een rustig plekje en op de achtergrond van haar ingesproken verslag hoort ze vogeltjes fluiten, het is heerlijk rustig langs de kant en dat blijft de hele wedstrijd zo (het is bijna zen om dit terug te luisteren, hihi). Al in de 1e minuut van de wedstrijd scoort Berghuizen en de stand is 1-0. Het rustige plekje is gevonden aan de zijlijn aan de kant waar onze boys moeten scoren, tijdens het 1e gedeelte van de 1e helft komen zij hier echter niet vaak, het is Berghuizen dat dan op onze helft speelt. De 1e doelpoging van ons komt uit een vrije trap die door Huub genomen wordt, helaas gaat deze naast. De 2e is een hard schot van Jop P, maar deze gaat ook naast. De 3e door een vrije trap van Job K., Tommy weet het netje niet te vinden. Er wordt iets meer voor mijn neus gespeeld, dus de boys komen iets meer op de helft van de tegenstander. De 4e is weer een vrije trap. Het is echter Berghuizen die scoort en de stand is 2-0. Zo creëren we nog enkele kansjes, maar de stand blijft 2-0. Het nu klinkende applaus van het publiek is bestemd voor Jasper, die op de doellijn een tegendoelpunt weet te voorkomen. Lekker Jasper! Het is tijd voor de rust.

Aan het begin van de 2e helft zijn er gelijk wat kansjes, het is Job P, die 2 x kan schieten, maar de stand blijft nog even zoals deze is. Wanneer deze Job een vrije trap mee krijgt, mag Mart deze nemen. Mart schiet mooi, maar de keeper weet er een corner van te maken. De genomen corner wordt in het netje gewerkt door Tommy, de stand is 2-1. Alle jongens werken hard en laten steeds vaker mooi combinatievoetbal zien. De kansen worden steeds groter.  Wanneer Berghuizen toch even doorzet, is het Job K. die nu vanaf de doellijn redt. Heerlijk! Niet veel later volgt een doelpunt van De Esch, Jayden geeft vanaf het middenveld een diepe bal op Job P en de stand is 2-2. Dit is tevens de eindstand. Ik kan nu alle aanvallen die volgen tijdens deze 2e helft gaan beschrijven, maar  ik wil graag de aandacht vestigen op het positief coachen van Alfred (en anders wordt het verslag wel heeeeeeel lang . . . . . Door de rust die er heerst, kan ik bijna alle opmerkingen van Alfred goed horen. Geen enkele negatieve opmerking wordt er gemaakt of  de toonsoort is dermate dat het positief overkomt en dat is – wat mij betreft – zeker ook een keer het vermelden waard. Vanaf de bank straalt hij deze wedstrijd rust uit ->

Een ontspannen houding.

Ik wil jullie (een aantal van) de gemaakte opmerkingen niet onthouden, hieronder een korte opsomming:

Goed doorgedraaid Stijn – Jasper, niet te ver – Middenvelders, wie wil de bal hebben? –  prima – prima Tijn  – prima – prima Thomas – prima – prima Tommy, zo is het genoeg – Lekker Kyan – Lekker Job K, perfect jongen – prima Niek – Jammer Job – goede corner Mart – lekker Tommy jongen – prima actie jongen Stijn jongen, prima Diliyan, prima actie weer Stijn – blijf doorgaan De Esch – kom op – lekker Tommy – prima Kyan – prima Huub – prima bal – jammer Job.

PS Tijdens de rust spreek ik Alecxandra, zij komt er – door het vlak voor de wedstrijd ophalen van haar 1e bril – achter dat Tommy toch echt in de verdediging te vinden is en niet in de spits of in de goal . . . . . .  haha.