Als je niet wil, dan lukt het niet JO13-1…

Zaterdag 28 april 2018, 11:00 uur ZVV De Esch JO13-1, Avanti JO13-1

We hebben nog 3 competitiewedstrijden te gaan deze ronde. We draaien redelijk mee. In de middenmoot. Vandaag spelen we tegen Rigtersbleek die met 2 punten verschil op plek 3 staat terwijl wij de 6e positie bekleden. Winnen we vandaag, dan klimmen we dus naar boven. De laatste wedstrijd hebben we in december tegen Rigtersbleek gespeeld. Dit was de 1e wedstrijd die we verloren, het begin van onze tijdelijke terugval. Onze jongens zijn dit niet vergeten en zijn er voor de wedstrijd al van overtuigd dat Rigtersbleek gaat winnen. Huh? Hoezo?!! Verkeerde instelling jongens.
Onze jongens zijn verrast te horen dat ze maar 2 punten boven ons staan. Maar of, nu ze dit weten, ze de juiste instelling nog weten te vinden zo vlak voor de wedstrijd betwijfel ik. Ze zijn niet overtuigd. Jammer, want de wedstrijd moet nog gespeeld worden…

Mart is afwezig i.v.m. vakantie en trainer Bart is zich met het 2e team aan het voorbereiden voor de kampioenswedstrijd van vanmiddag (het feestje is inmiddels gevierd, gefeliciteerd mannen!) en is ook afwezig.

De wedstrijd begint. Na ruim 5 minuten kijken we tegen een 1-0 achterstand aan. Nog eens 5 minuten later is het 2-0 en weer ruim 5 minuten later is het 3-0. Het is niet dat we finaal weggespeeld worden zoals het lijkt als je dit leest, maar het is ook niet dat we er echt voor gaan. De 3 punten komen allemaal voort uit standaardsituaties (denk aan vrije trap, corner), kortom we staan op die momenten totaal niet goed gepositioneerd en doen maar wat. Als extra domper krijgen we in de 21e minuut ook nog een penalty tegen. En ja de 4-0 is een feit. 10 Minuten later volgt ook nog de 5-0.  De jongens laten gebeuren waar ze vooraf al vanuit gingen.
Vlak voor rust knalt er nog een bal van Rigtersbleek tegen de paal en zorgt Thomas nog door een goede redding dat we niet verder achterop raken.

Jeetje jongens… Het is warm ja, vooral op het kunstgrasveld, het was ook vroeg het bed uit na de vakantiemodus van de afgelopen weken, de opstelling had ook zeker anders gekund, maar de hoofdreden ligt toch echt bij de overtuiging die er totaal niet lijkt te zijn. Achterin werd er nog hard gewerkt, niet alles ging goed, maar er is gewerkt, in het midden liep het redelijk, maar voorin was niets te zien. Er kwamen geen ballen, maar ze werden ook niet gehaald. Als je wil winnen, dan moet je er vanaf de 1e minuut voor gaan, met overtuiging. Met z’n allen, spelers en trainers. Hopelijk krijgen we in de 2e helft meer power te zien!

Na 10 minuten in de 2e helft is het alweer 6-0. Het eerste echte uitgespeelde doelpunt van Rigtersbleek. Er wordt in de 2e helft wat beter gespeeld, in de opstelling zijn er ook wat wijzigingen doorgevoerd. Het is nog niet super overtuigend, maar er zit wel wat meer strijd in.
In de 20e minuut van de 2e helft haalt Job uit. De bal gaat uiteindelijk via een speler van Rigtersbleek hun doel in. 6-1, oké als troost. Toch lukt het Job 2 minuten later om via een l(J)obje de 6-2 zelf te maken. Leuk doelpunt, jammer dat hij maar 1x telt. Er zijn nog spelers van ons die proberen de boel op te peppen en roepen ‘kom op, het kan nog!’ maar uiteindelijk blijft de eindstand 6-2.
Jammer jongens. Deze uitslag was niet nodig. Het is geen voetbalwedstrijd geweest.
Rigtersbleek is de terechte winnaar, puur gebaseerd op deze wedstrijd, maar ik had het allemaal nog willen zien wanneer jullie overtuigd van jezelf aan deze wedstrijd waren begonnen.

 Het voelde wel iets koeler met een lekker briesje over het veld :-)

p.s. Laat duidelijk zijn dat het niet om winnen gaat, als er maar overtuigend wordt gevoetbald…