3 Punten mee naar Oldenzaal, voor JO11-1

Verdiende overwinning De Esch JO11-1
Zaterdag 7 oktober 2017,

Vandaag speelde de JO11-1 de derde competitiewedstrijd van dit seizoen uit tegen Wilhelminaschool in Hengelo. Sommige jongens vonden dit maar een rare naam en dachten dat ze tegen een school moesten voetballen. Wilhelminaschool dankt haar naam aan het feit dat de club al in 1919 is opgericht door een paar jongens van de fabrieksschool van machinefabriek Stork. Een school die was genoemd naar de koningin Wilhelmina, die toen koningin was. Vandaar deze bijzondere naam. Het sportcomplex lijkt op het eerste gezicht wat ouderwets maar beschikt toch over een mooie nieuwe kantine.

Bij de aftrap van de wedstrijd overhandigde aanvoerder Mauro een reep chocolade aan de scheidsrechter. Het is deze week de week van de scheidsrechter en de scheidsrechterscommissie van De Esch vond het een goed idee de scheidsrechters in het zonnetje te zetten. En terecht, zonder scheidsrechters kan er niet gevoetbald worden. Ook bij De Esch is dat altijd prima geregeld en dat mag ook wel eens worden gezegd.

Vanaf de aftrap had De Esch een duidelijk overwicht. Via een mooi opgezette aanval van Valentijn en Jort kwam Tijn een teenlengte tekort om het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. De Esch bleef duidelijk de bovenliggende partij. De opkomende back Cas zorgde voor veel dreiging en Daan had een paar technische hoogstandjes op het middenveld. Echt uitgespeelde kansen waren er in het begin nog niet. De Esch kwam gelukkig zelf geen moment in gevaar en Mauro hoefde bijna de hele eerste helft eigenlijk alleen maar een paar ballen op te rapen.
In de loop van de eerste helft werd De Esch wel steeds gevaarlijker en werden er steeds meer kansen gecreëerd. Temmie schoot een paar keer op goal waarbij de keeper vaak de bal losliet maar de jongens voorin niet echt snel genoeg reageerden op de terugkomende bal. Met een geweldig steekballetje zette Lev Temmie vrij voor de goal, maar ook deze kans werd gemist.
Na weer een goede actie van Lev was het ditmaal wel raak: Gijs bleef koelbloedig en schoot de 0-1 binnen. Ook daarna bleef het kansen regenen op deze regenachtige ochtend. Via een geweldige scrimmage, met een hoofdrol voor Jort, ging de bal van de ene binnenkant paal naar de andere. Toen de bal weer terug in het veld kwam slaagde Lev er niet in de bal in het net te werken. Vlak voordat het rust werd, was er de eerst kans voor Wilhelminaschool. De rappe linksbuiten kwam alleen op Mauro af, maar die wist een doelpunt ten koste van een hoekschop te voorkomen.

Na rust ging De Esch vrolijk verder met aanvallen en was er gelijk al een goed schot van Gijs dat gepakt werd door de keeper. Soms wilden onze spelers eerst zelf een actie maken in plaats van de bal sneller te spelen. De ruimtes op het veld waren groot, maar werden daardoor niet altijd goed benut. Langzaam maar zeker kwam Wilhelminaschool beter in de wedstrijd. Valentijn, Daan, Cas en Temmie moesten steeds vaker verdedigen en ook Mauro moet een paar keer in actie komen om een tegendoelpunt te vermijden. Toch kreeg de Esch ook nog een paar goede kansen. Na een mooi balletje van Tijn schoot Temmie over en ook een mooie combinatie van Jort en Temmie trof geen doel. Vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist door een briljante individuele actie van de uitblinkende Lev die eerst twee man uitspeelde en de bal vervolgens in de bovenhoek schoot, 0-2. Vlak hierna floot de scheidsrechter af. De 3 punten gaan mee terug naar Oldenzaal en daarmee zijn trainer Christiaan, de jongens en hun fans dik tevreden.

Erwin Bredschneijder

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+